Πέμπτη σήμερις κι αντίστροφη μέτρηση για το σαββατοκύριακο γίνεται πιά, σε ώρες. Όσο αυτό πλησιάζει υπάρχουν και κάποιοι που αγχώνονται λιγάκι για την εικόνα τους στην παραλία, υπάρχουν κι οι υπόλοιποι που γράφουν το body shaming στα παλιά τους τα παπούτσια και πολύ καλά κάνουν. Εμείς είμεθα με τους δεύτερους και τους στηρίζουμε, γιατί θα εκτιμήσουν ακόμη περισσότερο, τούτο εδώ το αμαρτωλό έδεσμα, που μας τελείωσε τα σαλάκια.

Βλέπεις, υπέπεσε στην αντίληψη μας, ότι οι γυναίκες του συνεταιρισμού Άγιος Αντώνιος στη Θεσσαλονίκη φτιάχνουν διάφορα παραδοσιακά καλούδια. Ανάμεσα τους και το παραδοσιακό περέκ, που οργιάζει στον ουρανίσκο κάθε τυχερού, που θα το δοκιμάσει. Κάθε προϊόν είναι χειροποίητο όπως καταλαβαίνεις, γεγονός που κάνει upgrade τη γαστρονομική λιχουδιά, ενώ μπορείς να συνοδέψεις το περέκ με ό,τι τραβάει η ψυχούλα σου.

Αυτό όμως που μας γονάτισε, ήταν η έμπνευση που είχαν για να βάλουν πάνω στο φύλλο μερέντα με μπισκότο και παγωτό γιατί με τον καυσωνάκο των 40  βαθμών εκεί έξω, τραβιέται το άτιμο περισσότερο! Κι ενώ στην αρχή, οι γυναίκες του Συνεταιρισμού τον είχαν ένα φόβο μπας κι αποτύχει το εγχείρημα τους, οι πελάτες τους αντάμειψαν κι εμείς βάλαμε στο Bucket list των γλυκών που δίνουμε το νεφρί μας για να δοκιμάσουμε, το περέκ με τη μερέντα. Ήταν δίκαιο. Έγινε πράξη!