Λίγες μερούλες μείνανε για να μας χαιρετήσει ο πιο περίεργος Ιούλης που έχει ζήσει η ανθρωπότητα εδώ και μπόλικα χρόνια. Κι ενώ κόσμος και κοσμάκης περιμένει να προϋπαντήσει τον Αύγουστο και τις καλοκαιρινές άδειες, που τις μετράνε με μεγαλύτερη προσμονή από ότι οι φαντάροι το λελεδόμετρο! Κι ενώ κάποιοι άτυχοι, στριμώχτηκαν στα θερινά δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, στο δρόμο για το γραφείο τα παιδιά της Google, ανοίξανε σαμπάνιες, ή λούστηκαν με smoothies μιας κι εποχή το επιβάλλει.

Βλέπεις, ο CEO της πιο γνωστής λέξης του σύμπαντος, Sundar Pichai, ανακοίνωσε ψες ότι οι 200 χιλιάδες περίπου υπάλληλοι της εταιρείας τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο του 2021 θα δουλεύουν από το σπίτι τους. Η Google ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες κολοσσούς εκεί έξω που για λόγους ασφαλείας των εργαζομένων, όταν έσκασε η πανδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε στο προσωπικό της, ότι θα δουλεύει από το σπίτι. Σε πρώτη φάση μάλιστα, είχε ανακοινωθεί ότι μέχρι τον Ιανουάριο το εργασιακό λουκ, των υπαλλήλων θα ήταν κατά πάσα πιθανότητα πυζαμωτό!

Άλλωστε γύρω μας, όπως έχεις δει τα κρούσματα του COVID-19 αυξάνονται με τρελούς ρυθμούς παγκοσμίως. Το εμβόλιο όπως φαίνεται, ακόμη κι αν από την Οξφόρδη έρχονται νέα ενθαρρυντικά, αργεί επομένως τα αφεντικά της Google, σκέφτηκαν πως το προσωπικό τους, σίγουρα θα είναι πιο ασφαλές, εντός της οικίας τους, μιας κι η δουλειά βγαίνει μια χαρά τόσο καιρό. Αν δεν μας πιστεύεις, γκούγκλαρε το!

Προσπερνώντας το κακό μας αστείο, περιμένουμε μπας κι οι ελληνικές εταιρείες ακολουθήσουν, γιατί κι οι γιατροί λένε πως στο γραφείο με πολλά άτομα, μάλλον κολλάει!