Είμαστε πλέον στην καρδιά του καλοκαιριού και όπου και αν βρίσκεσαι, σε νησιά ή στα τσιμέντα μιας πόλης, κάπου θα ξετρυπώσεις μια πολύχρωμη λαϊκή, που την περίοδο αυτή είναι στα καλύτερα τους, μιας και φρούτα και λαχανικά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, αυτήν την εποχή του χρόνου, μη δίνοντας δεκάρα για τον ουρανό που πέφτει διαρκώς στο κεφάλι μας.

Πάρε λοιπόν δύο χάρτινες σακούλες, για να κάνεις και το οικολογικό σου χρέος, γέμισε τες με μάνγκο και βερίκοκα και έλα να μάθεις πανεύκολες συνταγές, που θα σε κάνουν να την περάσεις φίνα.

Smoothie Μάνγκο

Εντάξει, εδώ θα χρειαστείς κάποια ακόμη φρουτάκια, όπως 1 ροδάκινο και χυμό από 1 πορτοκάλι. Μια κούπα μάνγκο, λίγο γάλα και μια κουταλιά του γλυκού μέλι. Όλα αυτά, τα τοποθετείς με αγάπη μέσα στο μπλέντερ και τα χτυπάς μέχρι να πολτοποιηθούν για να μη φρακάρουν στο καλαμάκι. Έπειτα,  σερβίρεις στα ποτήρια με λίγο πάγο και στολίζεις εφετζίδικα, όπως στη φωτογραφία. Ή και όχι.

Σορμπέ Μάνγκο

Λίγο πιο δύσκολα εδώ, αλλά και πάλι εύκολα ξεκινάς κόβοντας σε κυβάκια 2 ώριμα Μάνγκο. Θα χρειαστείς 200 γραμμάρια ζάχαρη, 250ml νερό, 1 ξυλάκι κανέλα και τον χυμό από 1 λάιμ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζεις να βράσει το νερό με τη ζάχαρη και η κανέλα. Ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, αφαιρείς την κανέλα, και αφήνεις το σιρόπι να κρυώσει. Όταν συμβεί αυτό, ρίχνεις το 1/3 στο μπλέντερ, μαζί με τα κομματάκια Μάνγκο και τον χυμό από το λάιμ, για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτεις το υπόλοιπο σιρόπι και χτυπάς μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Τέλος, το τοποθετείς σε ένα μπολ που κλείνει αεροστεγώς και το ξεχνάς για κανα 8ωρο στην κατάψυξη. Σερβίρεις σε μπολάκια ή το τρως κατευθείαν με το κουτάλι.

Mango Apricot

Μικρό διάλλειμα απ’ τα κουζινικά, παραμένοντας όμως στο ίδιο καλοκαιρινό κλίμα. Το προϊόν νέας γενιάς myblu, παρουσιάζει τo Mango Apricot που συναρπάζει με τη φρουτένια γεύση Μάνγκο-Βερίκοκο και το γλυκό άρωμα, σε ένταση 1.6%, προσφέροντας πλούσια γεύση μεγάλης διάρκειας στους ενήλικους ατμιστές. To myblu, μοιάζει και είναι, η ιδανική επιλογή με την οποία μπορεί κανείς να κάνει γρήγορη εναλλαγή γεύσεων με μία απλή κίνηση (click & go), χωρίς επιπλέον ρυθμίσεις στη συσκευή, ενώ η μπαταρία διαρκεί 1 ημέρα για ένα μέσο ατμιστή με μια μόνο φόρτιση 30 λεπτών.

Μαρμελάδα Βερίκοκο

Πάσα από το μάνγκο στο βερίκοκο και άνοιξε τη σακούλα που έχει κανά κιλό από τα τελευταία. Πλύντα, βγάλε τα κουκούτσια και πάτα τα λίγο με το χέρι σου, για να λιώσουν. Ρίχτα στην κατσαρόλα μαζί με ½ κιλό ζάχαρη, λίγες σταγόνες λεμονιού και 1 βανίλια, μέχρι να βράσουν. Μόλις “δέσει”, άστη να κρυώσει και τοποθέτησε τη στα βάζα. Εντάξει, τα άλλα τα ξέρεις μόνος σου. Ζεστό ψωμί, φρέσκο βούτυρο και τα σχετικά…

Λικέρ Βερίκοκο

Ας το ρίξουμε όμως και λίγο έξω, αυτό το σακατεμένο καλοκαιράκι, με τόσο-όσο αλκοόλ. Σε ένα γυάλινο βάζο, βάζουμε 100 κουκούτσια από βερίκοκα και 1lt βότκα, τοποθετώντας τα σε σκιερό μέρος για 2 μήνες, κουνώντας το που και που. Έπειτα, φθινόπωρο πια σουρώνουμε τη βότκα, φιλτράροντας τη με χάρτινο φίλτρο του καφέ. Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό, 375 γρ. καστανή ζάχαρη και άλλα τόσο λευκή, βράζοντας τα για 3’-4’, μέχρι να λιώσουν. Άφησε το σιρόπι να κρυώσει. Τέλος, πρόσθεσε το σιρόπι στη βότκα και γέμισε τα μπουκάλια. Σε αυτό το τελευταίο στάδιο, άφησε τα πάλι σε σκιερό μέρος για 20 ημέρες και μετά άρχισε να καταναλώνεις. Όπως κατάλαβες, αν θες να προλάβεις το καλοκαίρι, αγόρασε ένα μπουκάλι.

Μέντα μέχρι να δροσίσει

Μιας και έχουμε καιρό μέχρι να δροσίσει, ας ασχοληθούμε με τη δροσερή ανάσα μας. Το προϊόν νέας γενιάς myblu παρουσιάζει ακόμη μια επιλογή. Το Menthol εντυπωσιάζει με την δροσερή γεύση μέντας και το άρωμα φρεσκάδας, σε ένταση 1.6%, προσφέρει πλούσια γεύση μεγάλης διάρκειας. Οι ατμιστές myblu μπορούν να προμηθεύονται από τα σημεία πώλησης καπνικών, τόσο τις νέες γεύσεις Menthol & Mango/Apricot όσο και την υφιστάμενη γκάμα η οποία αποτελείται από 6 ακόμα επιλογές γεύσεων με ένταση νικοτίνης 1.6%, 0,8% , 0% και 5 εντυπωσιακά χρώματα συσκευών. Μετά από 30 ελέγχους ποιότητας  και ασφάλειας, διατίθενται σε προ-γεμισμένες κάψουλες, διασφαλίζοντας τα υψηλότερα ποιοτικά πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σάλτσα Μάνγκο

Ας κλείσουμε με κάτι αλμυρό. Θα χρειαστείς 1 ώριμο μεγάλο μάνγκο, 1 κόκκινο τσίλι, 1 κόκκινο κρεμμύδι, ½ ματσάκι κόλιανδρο και τον χυμό από 1 λάιμ. Για να μην πολυλογούμε, κόψτα σε μικρά κομμάτια, πολτοποίησε τα στο μούλτι και έτοιμα.