H Premier League επέστρεψε. Και μαζί της επέστρεψαν και τα χαμόγελα σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους οι οποίοι, επιτέλους, θα δουν το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο να ολοκληρώνεται για τη φετινή σεζόν και τον Κυριάκη να βλέπει επιτέλους το πρωτάθλημα στο Λίβερπουλ μετά από 30 χρόνια. 
 
Σε έναν απ’ τους αγώνες της διοργάνωσης, μετά το restart, η Μάντσεστερ Σίτυ υποδέχθηκε τη Μπέρνλι και τη συνέτριψε με 5-0. Βέβαια το αγωνιστικό κομμάτι πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς πριν την έναρξη του παιχνιδιού και την ώρα που οι παίκτες των ομάδων γονάτισαν προς τιμήν του Τζορτζ Φλόιντ, πάνω από το γήπεδο των “πολιτών” ανέμιζε ένα πανό (που το έσερνε ένα αεροπλάνο) με την επιγραφή “White lives matter Burnley”.
 
 
Αμέσως έγινε ένας δικαιολογημένος πανικός στα social media και όλοι έσπευσαν να δουν τι συμβαίνει. Όπως είναι λογικό η ομάδα με την οποία συσχέτισαν το πανό, η Μπέρλνι, πήρε αμέσως θέση, καθώς έβγαλε μια ανακοίνωση η οποία ανέφερε ότι θα βρουν αυτόν που το έκανε και ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος στο γήπεδο της ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, αυτή έλεγε ” Καταδικάζουμε αυτές τις πράξεις και το προσβλητικό πανό που πέταξε πάνω από το Έτιχαντ το βράδυ της Δευτέρας. Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι οι υπεύθυνοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο Τερφ Μόορ. Αυτό δεν αντιπροσωπεύει με τίποτα την Μπέρνλι και θα δουλέψουμε μαζί με τις αρχές για να ταυτοποιήσουμε τους δράστες.” 
 

Λίγο αργότερα μάλιστα, για το περιστατικό, πήρε θέση και ο πρόεδρος της ομάδας λέγοντας “Θα διώξουμε αυτούς τους ρατσιστές από την ομάδα, θα τακτοποιήσουμε το θέμα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούσε για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αυτό το αεροπάνο δεν πέταξε στο όνομα της Μπέρνλι. Δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα και αυτό που αντιπροσωπεύει”.