Μέσα από μια, σχεδόν αντανακλαστική, καταγραφή των πρώτων ημερών αμέσως μετά τη λήξη των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, οι «Παρόντες» βρίσκονται και πάλι σε δημόσιους χώρους σε μια νέα «κανονικότητα». Δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και κινηματογραφιστές που αποτελούν το δίκτυο συνεργατών του iMEdD, ταξίδεψαν σε μέρη που ελάχιστα θυμίζουν την εποχή πριν την έλευση της πανδημίας αποτυπώνοντας την καθημερινότητα μετά το lockdown. 
Οι ιστορίες ανθρώπων που έδιναν καθημερινά το «παρών» τους προηγούμενους μήνες, και φιλοξενήθηκαν σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα, έδωσαν τη θέση τους σε νέες ιστορίες της επόμενης ημέρας. Σχολεία, εκκλησίες, αεροδρόμια, λιμάνια, κομμωτήρια συνθέτουν το δημοσιογραφικό ντοκουμέντο της επόμενης ημέρας που βρίσκεται ήδη στο δημόσιο χώρο αλλά και online στο parontes.imedd.org .

Τους «Παρόντες» καταγράφουν οι: Γιάννης Αδαμίδης (δημοσιογράφος), Ειρήνη Βουρλούμη (φωτοειδησεογράφος), Σοφία Εξάρχου (κινηματογραφίστρια), Γιώργος Ηλιόπουλος (κινηματογραφιστής), Μαριάννα Κακαουνάκη (δημοσιογράφος), Γιάννης Κολεσίδης (φωτοειδησεογράφος), Κώστας Κουκουμάκας (δημοσιογράφος), Γιώργος Μουτάφης (φωτοειδησεογράφος), Γιάννης Ντρενογιάννης (δημοσιογράφος – κινηματογραφιστής), Νατάσσα Μπλάτσιου (δημοσιογράφος), Μαριάννα Οικονόμου (κινηματογραφίστρια), Τίμος Παπαδόπουλος (δημοσιογράφος), Μυρτώ Παπαδοπούλου (φωτοειδησεογράφος), Δημήτρης Παπαευαγγέλου (προγραμματιστής), Νίκος Πηλός (φωτοειδησεογράφος), Νίκος Πιτσιλαδής (δημοσιογράφος), Σάρα Σούλη (δημοσιογράφος), Κατερίνα Σωτηράκου (δημοσιογράφος), Αλεξία Τσαγκάρη (δημοσιογράφος – κινηματογραφίστρια), Φοίβη Φρονίστα (δημοσιογράφος – κινηματογραφίστρια), Θοδωρής Χονδρόγιαννος (δημοσιογράφος). Ο συντονισμός των συμμετεχόντων και η επιμέλεια του υλικού πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του iMEdD Ιncubator. 

Οι «Παρόντες», που ξεκίνησαν το «ταξίδι» τους από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Ηράκλειο Κρήτης, βρίσκονται πλέον στο Λουτράκι, στη Χίο, στην Καστοριά, στην Ορεστιάδα, στα Τρίκαλα, στο Βελβεντό Κοζάνης και στην Βισαλτία με τον συντονισμό και την υποστήριξη των αντίστοιχων Δημοτικών Αρχών. 

Γνωρίστε τους «Παρόντες» στο: parontes.imedd.org
Διαθέσιμο και στην αγγλική γλώσσα: https://parontes.imedd.org/en/

#parontes
Η παρουσίαση της δημοσιογραφικής καταγραφής του iMEdD με τίτλο «Παρόντες» δεν αποτελεί διαφημιστική καμπάνια, αλλά ένα δημοσιογραφικό project που κατέγραψαν δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και κινηματογραφιστές. Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δημοσιογραφικού, μη κερδοσκοπικού Οργανισμού iMEdD, με στόχο να φιλοξενηθεί στο δημόσιο χώρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, του Βόλου, του Ηρακλείου της Κρήτης και σύντομα άλλων πόλεων της Ελλάδας. Σύμφωνα με τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, το iMEdD έχει λάβει την έννομη συγκατάθεση συμμετοχής, τόσο από τους συντελεστές όσο και από τους συμμετέχοντες- εικονιζόμενα πρόσωπα.
-//-
Περισσότερες πληροφορίες για το iMEdD: https://www.imedd.org/