Ήμουν που λες χθες, χαλαρός και σένιος και έβαζα κηραλοιφή στα χεράκια μου, ώστε να έχω μια φουλ προστασία απ’ τον ιό, μην την πάθω τώρα που πάμε καλά. Και τότε, σκάει η είδηση. Το πανεπιστήμιο Κύπρου έβγαλε ανακοίνωση που ουσιαστικά καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του Κυριάκου Βελόπουλου ότι σπούδασε σε αυτό.
 
Βέβαια, οι μεγάλοι παίκτες πάντα μιλάνε στο τέλος. Ε, μετά από λίγο, ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης”, σαν άλλος Μέσσι, ντρίπλαρε το πανεπιστήμιο, ανεβάζοντας φωτογραφία το πτυχίο του. Βέβαια, υπήρχε μια μικρή διαφορά. Το χαρτί ήταν από άλλη σχολή και πιο συγκεκριμένα απ’ το “Ανοικτό πανεπιστήμιο Κύπρου”. Κοινώς “Παίχτηκε μπέρδεμα”. 
 
Εμένα όμως ρε συ, μου έκανε κάτι άλλο εντύπωση. Πήρε το πτυχίο του το 2013 και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό το 2016. Όχι πως είναι κακό, το αντίθετο μάλιστα, ο καθένας έχει το δικαίωμα να σπουδάσει όσον χρονών και να είναι. Η αλήθεια είναι όμως ότι άργησε. Δεν τον λες και νεούδι. Βέβαια, σαν γνήσιος άκουα φόρτες, έψαξα, βρήκα και σου παραθέτω μερικά άτομα τα οποία παίζει να πάρουν το… χαρτί τους, λίγο πιο γρήγορα απ’ τον “Βελό”, ακόμα και από σχολές που δεν έχουν δημιουργηθεί καν. Δεν καταλαβαίνεις; Για γκελ μπουρντά!
 
1. Ο φοιτητής που μπήκε σε σχολή για την αναβολή 
 
 
Ο συγκεκριμένος τύπος, αρχικά, είναι λες και βλέπω το μέλλον μου, αλλά ok, τον συμπαθώ τέρμα. Έλα τώρα, αρκετοί από εμάς έχουν γνωρίσει έναν τέτοιο παλίκαρο. Μάγκας, ειλικρινείς και προ πάντων, δεν θέλει να πάει στρατό. Ε, ορισμένοι για να τον αποφύγουν ξέρεις τι κάνουν; Δίνουν “πανελελέ” και μπαίνουν σε σχολές. Μερικοί μάλιστα, δεν μένουν εκεί. Γουστάρουν τη φάση και τελικά παίρνουν το πτυχίο τους. Ε, ένας τέτοιος, σίγουρα θα πάρει το χαρτί πολύ πιο γρήγορα απ’ τον… γραμματέα του Χριστού, Βελόπουλο!
 
2. Ο Αντρέα Στραματσόνι
 
 
Θες να μου πεις δηλαδή ότι αυτός ο τύπος έχει δίπλωμα προπονητικής; Τι κάνετε κύριοι εκεί στην UEFA; Με τον πόνο του μέσου βάζελου παίζετε; Πάρτε του πίσω το χαρτί και βάλτε τον να ξαναδώσει εξετάσεις. Ο τύπος όχι μόνο κατάφερε να κοροϊδέψει έναν ολόκληρο σύλλογο, αλλά έδωσε και τεράστιο μπάτζετ σε παίκτες που θα έπρεπε να έχουν σταματήσει το ποδόσφαιρο πριν τον Ζιντάν. Κύριε “Στράμα” μου, ξέρετε τι κάνει ένας φοιτητής όταν μένει σε κάποιο μάθημα (τακτικής, σκάουτινγκ, διαχείριση χρημάτων); Το ξαναδίνει. Δώστε το και όταν πάρετε το πτυχίο σας, ελάτε μαζί μας στην Super League 2.
 
3. Η Μαργαρίτα Θεοτοκάτου
Μητέρα 4 παιδιών, σύζυγος μεγαλοδικηγόρου, κουμπάρα χασοδίκη και ταυτόχρονα φοιτήτρια. Κοινώς “Είδωλο”. Γουστάρει να γίνει δικηγόρος, αλλά ξέρεις τι της λείπει; Ένα μάθημα. Ποιο; Το “Ναυτικό δίκαιο”. Ε, δεν θέλει και πολύ, έξυπνη είναι, δυναμική επίσης, αρκεί να πάει να δώσει εξετάσεις, να περάσει με 10 και έτοιμο το πτυχίο. Α και που σαι, απ’ το σωστό πανεπιστήμιο, όχι μπερδέματα μέρες που’ναι.
 
4. Ο Τύπος που παρακολουθεί άλλους 2 να παίζουν τάβλι
 
 
Τι είπες; Δεν υπάρχει σχολή για τάβλι; Και τότε πώς στον διάολο κάθε φορά που παίζω, υπάρχει πάντα ένας ειδικός να μου λέει τι κίνηση να κάνω; Ε, δεν ξέρω τι φάση, αλλά πρέπει να δημιουργηθεί μια τέτοια σχολή… χθές! Όχι τίποτα άλλο να γλιτώσουμε 3 χρονάκια, απ’ τον επιστήμονα που ξέρει να παίζει όλες τις διπλές. Τρια χρόνια είπα; Φυσικά! Το χαρτί κατευθείαν θα το πάρει. Γιατί; Γιατί κάτι μαθηματάκια του τύπου “Ανάλυση και εκτίμηση πως να παίξετε διπλές, όχι έτσι ρε χαζέ λάθος τις έπαιξες” θα τα περάσει για πλάκα.
 
5. Ο Μπομπ Σφουγγαράκης το δίπλωμα οδήγησης 
 
 
Θα μου πεις “Πόσο δύσκολο είναι να πάρει κανείς δίπλωμα για το αμάξι;”, ε για ένα σφουγγάρι είναι ζόρι. Ναι ξέρω, αναρωτιέσαι πώς γίνεται να μπερδεύει κανείς το φρένο με τον συμπλέκτη. Εδώ ο Βελόπουλος μπέρδεψε τα πανεπιστήμια της Κύπρου, το ντεμπραγιάζ σε πείραξε εσένα; Το θέμα είναι άλλο όμως. Δεν γίνεται, κάποτε θα μάθει να οδηγάει ο Μπομπ, εδώ κατάφερε ο Φέτελ να πάρει πρωτάθλημα έχοντας τα ίδια skills με τον τετραγωνοπαντελονή. Όλα γίνονται στην οδήγηση. Μέχρι τότε, κούραγιο κυρία Παφ.
 
6. Όλοι οι φοιτητές στο Tichu
 
 
Τι; Δεν υπάρχει τέτοιο τμήμα και απλά ανακαλύπτω σχολές; Συγγνώμη, απλά όταν πήγαινα στο “ΠΑ.ΠΕΙ” νόμιζα ότι ένα απ’ τα μαθήματα που δίνουν όλοι, είναι το Tichu. Βλέπεις, με το που πάταγα το πόδι μου εκεί άκουγα απ’ τους περισσότερους να λένε “Δράκος, μπόμπα, ρε πας καλά τι μου δίνεις;”.Ε, ολόκληρη επιστήμη δεν είναι αυτό; Τι, όχι; Θα διαφωνήσω μαζί σου εδώ, είναι! Τώρα θα μου πεις, τι έκανα στο “ΠΑ.ΠΕΙ” ενώ δεν σπούδαζα εκεί; Για Tichu πήγαινα!