“We gonna win the league and now youre gonna believe us”. Αυτό ακούγεται, χωρίς σταματημό το τελευταίο τρίμηνο στους δρόμους του Λίβερπουλ. Πώς να σταματήσουν αυτές οι φωνές άλλωστε; Μετά από 30 χρόνια, οι “Reds” θα κατακτήσουν ξανά το πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα το οποίο έπρεπε να πανηγυρίζεται απ’ τον Μάρτη, αλλά μας τα έσκασε η πανδημία.
 
Δεν μένει πολύ όμως, λίγο ακόμα. Όταν έχεις κάνει υπομονή τόσο καιρό, τρώγοντας απίστευτες πίκρες, δεν σε ενοχλεί καμία καθυστέρηση. Και να σου πω και κάτι; Το πιο εύκολο πρωτάθλημα στην ιστορία του θεσμού θα πάρεις, περίμενε λίγο. Α και που σαι, όσο περιμένεις, ξεκίνα να φτιάχνεις άγαλμα στον άνθρωπο που έκανε τον τίτλο ακόμα πιο απλή υπόθεση. Όχι δεν εννοώ τον Βαν Ντάικ ή τον Μανέ. Για τον Τζόρνταν Χέντερσον σου μιλάω.
 
 
Όσο αστείο και να ακούγεται, ναι αυτός είναι ο MVP της φετινής αρμάδας του Κλοπ. Ο “Χέντο” ρε φίλε, που μέχρι πριν 1,5 χρόνο τον έκραζαν όλοι. Ο “Χέντο”, που τα ΜΜΕ της Αγγλίας τον έβγαζαν ως τον “Χειρότερο αρχηγό στην Ιστορία της Λίβερπουλ”. Ναι αυτός. Αυτός ο άτεχνος πιτσιρικάς που κόστισε 18.000.000 ευρώ το 2011, πλέον έγινε ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του και σύμφωνα με το BBC, ο κορυφαίος της Premier League για τη σεζόν 2019-20.
 
Το πρόβλημα στην όλη φάση όμως, είναι άλλο. Στο μυαλό της κοινής γνώμης ο “captain H”, υπάρχει σαν ποδοσφαιρικό ανέκδοτο. Η αλήθεια είναι πως έχει μέτριο σουτ, κακή τεχνική και απλά μια καλή μεταβίβαση. Δεν είναι ο Πίρλο, ούτε καν ο Μασεράνο. Έχει όμως και κάτι άλλο, που δύσκολα το βρίσκεις σε έναν ποδοσφαιριστή: Πάθος, μυαλό και τσαγανό. Ένα τσαγανό χάρη σε αυτό, έχει καταφέρει να φτιάξει μια πλούσια καριέρα. 
 
Και πίστεψε με, δεν το απέκτησε τώρα. Από πιτσιρίκι το είχε. Πριν καν κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της πρώτης του ομάδας, της Σάντερλαντ, όταν έπαιζε ακόμα στους αναπληρωματικούς αυτής, το κλάμπ είχε χάσει 2-0 από έναν αρκετά αδύναμο σύλλογο, την Γκέιτσχεντ. Ο τότε προπονητής των μεγάλων, ο τρελάκιας Ρόι Κιν, πήγε με πολλά νεύρα στα αποδυτήρια και τους ρώτησε αν έτσι, μπορούν να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Μόνο ένας είχε το θάρρος και απάντησε “Ναι”. Το όνομα αυτού; Τζόρνταν Χέντερσον. Την επόμενη ημέρα κιόλας, έκανε την παρθενική του εμφάνιση με την ανδρική ομάδα της Σάντερλαντ. Τόσο απλά!
 
 
Ο “Χέντο” δεν βρήκε τίποτα στρωμένο. Πάλεψε για όλα όσα έχει καταφέρει. Ακόμα και για τη θέση του στη Λίβερπουλ. Γιατί ναι, υπήρξαν στιγμές στο παρελθόν, που η ομάδα του λιμανιού ήθελε να πουλήσει τον τωρινό αρχηγό της. Πιο συγκεκριμένα, το 2013, μετά από μέτριες εμφανίσεις, ο Χέντερσον είχε ενημερωθεί να βρει άλλο κλαμπ για να συνεχίσει την καριέρα του. Τότε, ο ίδιος επέμεινε, είπε ότι θα κάτσει στην ομάδα να παλέψει για τη θέση του και τα κατάφερε! Βασικά όχι απλά τα κατάφερε, αλλά ήταν και ο καλύτερος (μαζί με τον Σουάρεζ) παίκτης των “Reds” την επόμενη σεζόν, όπου και η Λίβερπουλ παραλίγο να κάνει το “θαύμα” και να πάρει το πρωτάθλημα.
 
Αυτός ο ¨Ηγετικός χαρακτήρας” του Άγγλου, δεν πέρασε απαρατήρητος. Ο ιστορικός αρχηγός της ομάδας, Στίβεν Τζέραρντ, τον έχρησε διάδοχο του, όταν έφυγε για την Αμερική. Κάτι ήξερε. Για να δικαιωθεί όμως αυτή η απόφαση του “SG8”, χρειάστηκε να περάσουν χρόνια και πολλές φουρτούνες. 
 
 
Ο Χέντερσον, από το 2015, μέχρι και πέρσι, τα άκουγε συνεχώς. Ότι δεν κάνει τίποτα σωστό στο γήπεδο, ότι είναι αρκετά λίγος για μια τόσο ιστορική ομάδα και αρκετοί μάλιστα ζητούσαν να φύγει. Ε, τότε σαν σωστός captain, το βούλωσε, έσκυψε το κεφάλι και έδειξε σε όλους ότι στο τέλος της καριέρας του, θα είναι ένας από τους πιο ιστορικούς παίκτες, της πιο ιστορικής ομάδας στο νησί!
 
Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε τον περσινό ημιτελικό με τη Μπαρτσελόνα; Τότε που όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει για τη Λίβερπουλ. Ένα 45λεπτο όμως, έμελε να αλλάξει τα πάντα. Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ έκανε μια απ’ τις πιο σπουδαίες ανατροπές στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον “Χέντο” να είναι ένας εκ των κορυφαίων του παιχνιδιού. Α, με μια σημείωση: Έπαιζε για 70 λεπτά με αφόρητους πόνους, ενώ στο ημίχρονο έκανε ένεση στο πόδι για να τα καταφέρει. Και τα κατάφερε. Η ομάδα του πήγε στον τελικό, πήρε το τρόπαιο και ο ίδιος μας χάρισε μια σπουδαία στιγμή με τον πατέρα του, μετά τη λήξη του ματς…
 
 
Έκτοτε, οι περισσότεροι σταμάτησαν να τον βρίζουν. Επιτέλους! Αναγνωρίστηκε η αξία του, το τι προσφέρει μέσα στο γήπεδο, εκτίμησαν το πάθος και τις ηγετικές ικανότητες. Όσοι δε, συνέχιζαν να πιστεύουν πως “δεν κάνει” πήραν την απάντηση τους μετά τον φετινό του τραυματισμό. Η Λίβερπουλ έριξε το θέαμα της σε σχέση με αυτό που παρουσίαζε, έμοιαζε χωρίς οργάνωση μερικές φορές, ενώ έχασε και το αήττητο στο πρωτάθλημα από τη Γουότφορντ! 
 
Πλέον, ο καλύτερος Άγγλος παίκτης του 2019, είναι ένας απ’ τους κορυφαίους κεντρικούς στον κόσμο. Επίσης, όταν η καριέρα του τελειώσει, δίκαια θα θεωρείται ως ένας απ’ τους καλύτερους αρχηγούς που πέρασαν απ’ τη Λίβερπουλ. Μέχρι τότε όμως οι οπαδοί αυτής της ομάδας, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι “He’s world class and he is ours”!