Δεν θα το κρύψουμε, ότι ο Gary Clark Jr είναι η μουσική αδυναμία μας. Πέραν αυτής, συμπαθούμε ένα κατιτίς παραπάνω, τον Gary γιατί πάντα στέκεται υπέρμαχος των δικαιωμάτων των μαύρων, ενώνοντας τη φωνή του, με όσους βάλλονται ή γίνονται στόχοι επιθέσεων μίσους. 

Στο λογαριασμό του στο Facebook λοιπόν, είδαμε μια φωτογραφία του Ahmaud Arbery που έλεγε πως δολοφονήθηκε χωρίς να έχουν απαγγελθεί καν κατηγορίες στους δύο δολοφόνους του. Ψάξαμε λίγο την ιστορία του και διαβάσαμε συγκλονισμένοι όσα συνέβησαν. Πριν δύο μέρες η οικογένεια του θύματος δημοσίευσε ένα βίντεο όπου έδειχνε τον Ahmaud να κάνει τζόκινγκ στην περιοχή του Μπράνσγουικ, της Τζόρτζια. Κάποια στιγμή λοιπόν προσπερνά ένα φορτηγάκι, στην καρότσα του οποίου, φαίνεται να στέκεται ένας άνδρας. Ενώ τρέχει ο Ahmaud, τον σταματά ένας δεύτερος άνδρας, αρπάζοντας τον. Ακούγεται ένας πυροβολισμός, κατόπιν ένας δεύτερος. 

Μετά την προβολή του video, αναγνωρίστηκαν ο 34χρονος Τρέβις ΜακΜάικλ, και ο πατέρας του Γκρέγκορι ΜακΜάικλ, 64 ετών, που διαμένουν στο Μπράνσγουικ, ως υπεύθυνοι της δολοφονίας. Όπως δήλωσε ο 64χρονος στην αστυνομία ο Arbery του φάνηκε ύποπτος, “τριγυρνώντας επιδεικτικά” μπροστά από το σπίτι του. Έτσι λοιπόν, αποφάσισε να πάρει τα όπλα μαζί με τον γιο του και να κυνηγήσει τον άτυχο Arbery. Πυροβολώντας δύο φορές, τον άφησαν νεκρό. 

Οι έρευνες συνεχίζονται κι ήδη πολλοί μιλούν για ένα ακόμη έγκλημα μίσους, που δείχνει ότι ακόμη φυτρώνονται σπόροι μισανθρωπιάς στις καρδιές των ανθρώπων. Περισσότερο από όλα, φέρνει στο προσκήνιο το ανεξέλεγκτο πρόβλημα της οπλοκατοχής στις Η.Π.Α. Όσο υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που παίρνουν τα όπλα και πυροβολούν στο ψαχνό επειδή τους φάνηκε ύποπτος, ή γιατί το χρώμα του δέρματος του, δεν ήταν ίδιο με το δικό τους, τότε οι ελπίδες μας για ένα πιο δίκαιο κι ελεύθερο κόσμο γκρεμίζονται. Ωστόσο, δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε ένα αλληλέγγυο αύριο για κάθε έναν από εμάς εκεί έξω, ενώνοντας τις φωνές μας, με όλους τους κολασμένους της γης. Όπως η μητέρα κι η αδερφή του Ahmaud που ζητούν δικαιοσύνη για τον αγαπημένο τους.