Μαμά. Μια απ’ τις πιο σπουδαίες λέξεις που υπάρχουν. Να σου πω και κάτι; Και απ’ τις πιο εύκολες κιόλας. Δυο συλλαβές έχει, που είναι και ίδιες. Anyway, που λες, χθες γιόρταζαν όλες οι μανούλες του κόσμου. Και το χάρηκα διπλά ρε φίλε. Γιατί; Γιατί Φέτος μπόρεσα να πάρω το αμάξι και να το σούρω μέχρι το Σούνιο, ώστε κάνω δώρο στη δικιά μου μάνα λίγο θάλασσα, που τόσο αγαπάει.

 
Αυτό πιστεύω πως πρέπει να το κάνουμε όλοι, τώρα που μπορούμε. Βλέπεις, τόσα χρόνια, τέτοια ημέρα, πάντα σπαράζει η καρδιά μου από διάφορα ποστ που διαβάζω, από ανθρώπους που έχουνε χάσει τους γονείς τους. Και δεν μπορώ, σπάω. Έτσι, με πιάνει μια έντονη επιθυμία να κάνω στους δικούς μου όλα τα χατίρια, πριν να είναι πολύ αργά. 
 
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο όμως, στην Ελλάδα έχουμε μια πιο παράξενη σχέση με τη μαμά μας. Ακούγοντας μόνο και μόνο αυτή τη λέξη, μπορούμε να αρπαχτούμε μέσα σε 3 δευτερόλεπτα, ενώ αν ήταν στο χέρι μας, ορισμένοι θα μέναμε με αυτή μέχρι τα 40 μας. Βέβαια, έχουμε και άλλες μάνες μερικοί, που δεν τις τιμάμε και τόσο πολύ. Ούτε εκδρομές τις πάμε, ούτε δώρα, ούτε τίποτα. Δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ; Για καμ του δώθε και θα καταλάβεις!
 
1. Η μάνα στο Blackjack
 
 
Πας καζίνο να παίξεις τα 10 σου ευρώ με την ησυχία σου. Σαν σωστός άρχοντας ρε παιδί μου. Ε, εκεί που ποντάρεις ένα τίμιο ταλιράκι στο “Blackjack”,  περιμένεις τη μάνα να σου μοιράσει τα φύλλα. Και ναι, αυτή είναι μια πρόταση που αν την πεις παραέξω, κανείς δεν θα σε κοιτάξει παράξενα. Γιατί; Γιατί, για κάποιον περίεργο λόγο, ο άνθρωπος που μοιράζει τα φύλα και σε κάνει να φέρεις “22” από “12”, ονομάζεται “μάνα”! Έτσι, χωρίς καμία εξήγηση! Αρκετά αμήχανο θα έλεγα, ειδικά αν χάνεις. Δεν νομίζω ότι πρέπει να εξηγήσουμε γιατί δεν γιόρταζε χθες, έτσι;
 
2. Η μάνα στο τάβλι
 
 
“Ντόρτια, διπλές, εξάρες, σου έφαγα τη μάνα”. Όχι, δεν είναι αιτία τσακωμού η συγκεκριμένη ατάκα, αλλά ένα εντυπωσιακό διπλό στο τάβλι (που αυτό είναι αιτία τσακωμού). Βλέπεις, για κάποιον παράξενο λόγο, το πρώτο πούλι που έχει κάποιος στην πλευρά του, ονομάζεται “Μάνα”, που μάλιστα αν το αφήσεις μόνο του και στο “πατήσει” κανείς, τότε χάνεις αυτόματα (στο πλακωτό). Αν ό,τι διάβασες παραπάνω σε φρίκαρε σε ακραίο βαθμό, σου έχω και άλλο. Το δεύτερο πούλι, ονομάζεται “παραμάνα”. Βλέπεις καμία σύνδεση μεταξύ αυτών των 2 λέξεων; Καμία. Ο ορισμός του “ό,τι να ναι” κύριοι. Άκου εκεί, μάνα στο τάβλι…
 
3. Τα “Μαμά-παπάκια”
 
 
Δεν μιλάω για οχήματα γενικά. Θα καταλάβεις στο “Νούμερο 4” γιατί. Αλλά ρε φίλε, με τα μηχανάκια έχουμε ένα θέμα όταν τα βαπτίζουμε. Βλέπεις, δεν φτάνει που όσα τα αγοράζουμε απ’ την αντιπροσωπεία τα λέμε “Μαμά”, μερικά άλλα τα ονομάζουμε και “Δίχρονα”. Έτσι, αν κάποιος είναι λίγο γκάου, σαν και εμένα, θα μπορούσε άνετα να πει ότι ένα δίχρονο μηχανάκι, θεωρείται παιδί ενός άλλου, που είναι μαμά. Τι, όχι; Όπως και να έχει, το παπάκι το μαμίσιο, σίγουρα δεν γιόρταζε χθες!
 
4. Η μαμά του Sin Boy
 
 
Δεν μιλάω για την βιολογική μητέρα του (τ)ράπερ προφανώς. Καλά να είναι η γυναίκα. Μιλάω για το τραγούδι, που παίζει να το έχουν βαρεθεί μέχρι και οι πέτρες. Δεν ξέρω πώς μας ξέφυγε χθες, αλλά δεν ακούστηκε πουθενά το συγκεκριμένο άσμα για να πει κανείς χρόνια πολλά στις μανούλες. Πάλι καλά. Βέβαια, η τραπ κοινότητα, έχει μια παραπάνω λατρεία στις μαμάδες από ό,τι φαίνεται, καθώς σχεδόν σε κάθε κομμάτι που θα ακούσεις, όλο και κάποια θα βρίζουν.
 
5. Οι μανούλες του Facebook
 
 
Οι συγκεκριμένες, δεν γιόρταζαν χθες για έναν και μόνο λόγο. Γιορτάζουν κάθε ημέρα! Κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, κάθε εκατοστό του δευτερολέπτου. Πού; Μα φυσικά όλο και σε κάποιο γκρουπ στο Facebook θα τις πετύχεις. Και πίστεψε με, εκεί γίνεται τεράστιο πάρτι. Τι πάρτι; Από ατάκες, υποθέσεις και συμβουλές. Για να μην είμαι άδικος προς αυτές τις μανούλες, είμαι σχεδόν σίγουρος πως και η δικιά μου, αν είχε ανακαλύψει μια τέτοια ομάδα, θα ήταν μια απ’ αυτές. Θα ρώταγε μάλιστα για το αν ο 1.056 εβδομάδων γιος της, είναι ok, να πάει για μπίρα στα Εξάρχεια με ένα ελαφρύ μπούκωμα. 
 
6. Οι καραμέλες “O-Mommy”
 
 
Κοίτα, η μάνα του Χαραλάμπου γιόρταζε. Οι καραμέλες όμως, για τις οποίες ο ίδιος ο “Άμπαμπος” έριξε άκυρο στη μάνα του στη γνωστή διαφήμιση, δεν γιόρταζαν! Θα μου πεις απ’ την άλλη “Ναι ρε συ, αλλά λέγονται O-Mommy”. Το ξέρω, τι να κάνουμε; Αν είναι έτσι, να βάλουμε και τα παξιμάδια “Το Μάννα” στο κόλπο. Όπως και να έχει όμως, ελπίζουμε ο Χαραλάμπης να θυμήθηκε την γλυκύτατη μανούλα του και να της πήρε δώρο γλυκά. Όχι καραμέλες!