Η ανθρωπότητα περνάει μια βαθιά κρίση, καθώς ο Κορονοϊός αποτελεί τον πιο μεγάλο κίνδυνο των τελευταίων ετών. Για να περιοριστεί ο ιός, όλοι μας έχουμε κλειστεί σπίτια μας, για να μην υπάρξουν πολλά κρούσματα που θα νοσήσουν απ’ αυτόν, αλλά και για να κάνουμε τη ζωή των γιατρών, όσο γίνεται πιο εύκολη. Μια ζωή που άλλαξε δραματικά τον τελευταίο καιρό.

Οι περιπτώσεις ανθρώπων που κολλάνε είναι χιλιάδες. Τόσες που οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και αναγκάζονται να κάνουν υπερπροσπάθεια ώστε να τα καταφέρουν. Πιο συγκεκριμένα, ορισμένες φορές αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν 17 ώρες τη μέρα και δεν καταλαβαίνουν από κούραση, δεν μπορούν άλλωστε. Τα κρούσματα είναι τόσα πολλά, που δεν τους αφήνουν περιθώρια να κάνουν τίποτα άλλο, παρά μόνο να παλεύουν και να ρισκάρουν τη ζωή τους. Μπορούμε να το πούμε πλέον με σιγουριά, οι γιατροί είναι οι ήρωες του σήμερα!

Σε όλες τις χώρες που έχουν πληγεί από τον Κορονοϊό, αυτοί οι άνθρωποι μπαίνουν μπροστά για το κοινό καλό. Εκτός από το φορτίο της σωματικής κούρασης, έχουν να κουβαλήσουν και αυτό της ψυχολογικής, καθώς αρκετός κόσμος, πεθαίνει κυριολεκτικά στα χέρια τους. Αυτό άλλωστε είπε και η Φραντζέσκα Κορτελάρο, μια γιατρός από το νοσοκομείο του Μιλάνου: “Ξέρεις τι είναι το πιο δραματικό; Να βλέπεις ασθενείς να πεθαίνουν μόνοι τους, να τους ακούς να σε παρακαλούν να πουν αντίο στα παιδιά και τα εγγόνια τους”. 

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές, είναι αυτοί που κάθε μέρα έρχονται για πάρα πολλές ώρες σε επαφή με τον φονικό ιό. Δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και αρκετές φορές χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό. Σε ορισμένες περιπτώσεις το προσωπικό δεν φτάνει για να εξυπηρετήσει τόσους πολλούς ασθενείς, αλλά αυτοί είναι εκεί. Είναι εκεί για να δώσουν το φάρμακο, να μιλήσουν και να σφίξουν το χέρι του ασθενή. Είναι εκεί για να δώσουν οδηγίες και σε σένα για να μην κολλήσεις. Την ώρα που εσύ κάθεσαι σπίτι σου, αυτοί είναι εκεί, έξω, να προστατεύσουν άτομα που δεν ξέρουν και ίσως δεν θα γνωρίσουν ποτέ.
https://twitter.com/hashtag/COVID19?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw
 
Δεν αξίζουν απλά το χειροκρότημα από τη θέα των μπαλκονιών μας, αξίζουν τον σεβασμό μας και να τους ακούμε σε ό,τι μας λένε. Αυτοί είναι οι πραγματικοί σούπερ ήρωες. Φοράνε και μάσκα, αλλά όταν τη βγάζουν τα σημάδια από τον πόνο και την κούραση της δουλειάς, κάνουν την εμφάνιση τους!
 
 
Εμείς από την πλευρά μας, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά. Φτάνει να σας ακούμε και να δίνουμε έμφαση σε όλα όσα λέτε, ώστε να διευκολύνουμε το έργο σας. Σε εσάς στηριζόμαστε. Σας ευχαριστούμε για όλα!