Σήμερα είναι Παρασκευούλα και 13. Με όσα συμβαίνουν γύρω μας, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ένα μικρό άγχος μας έπιασε, σχετικά με το τί θα μπορούσε να πάει πιο στραβά στην οικουμένη. Για να ξεαγχωθούμε ελαφρώς, θυμηθήκαμε για την αναγνωστική σου πάρτη και μόνο, 13 θρυλικές περιπτώσεις τηλεοπτικών γκαντέμηδων. Ξέρεις, εννοούμε αυτούς που τους πάνε όλα θεόστραβα και δεν μπορούν να σταυρώσουν μια καλή στιγμή. Αφού ξεψαχνίσαμε τις αναμνήσεις μας, μπροστά από μια τηλεόραση, υπερήφανα στους παρουσιάζουμε.

Ντόναλντ Ντακ

Για κάθε έναν, εκεί έξω που διαμαρτύρεται ότι στη ζωή του, πάνε όλα λάθος, υπάρχει κι ο Ντόναλντ, που όσα του έδωσε ο Καρλ Μπαρκς, του τα έφαγε ο Γκαστόνε.

Κογιότ

Θυμάσαι εκείνη τη μέρα, που το αντιπαθητικό αφεντικό σου, άρπαξε το τελευταίο κομμάτι πίτσα στο κυλικείο, ενώ εσύ ξεροστάλιαζες 10 λεπτά περιμένοντας; Τότε, που αναγκάστηκες να πάρεις τελικά κάτι πεταμένα κριτσίνια; Ε, αυτό για το κογιότ, ήταν απλά μια Δευτέρα απογευμα!

Κακομοίρης Κακομοίρογλου

Του καημένου και της παραμελημένης. Ο πιο, δεν περιγράφω άλλο γκαντέμης της ελληνικής τηλεόρασης.

Η Ουρανία από το “Κωνσταντίνου και Ελένης”

“Αυτή δεν είναι Ουρανία, αυτή είναι δαιμονία”, είπε ο Βυζαντινοτέτοιος για τη Νεφέλη Ορφανού, που τερμάτισε τη γρουσουζιά.

Ο Kenny από το “South Park”

Ο μόνος που κατάφερε να κοιτάξει το Ντόναλντ στα μάτια, στη γκαντεμιά ήταν ο Kenny! Κι αν δεν μας πιστεύεις διάλεξε όποιο από τα 4237 επεισόδια του “South Park“, θες για να δεις πόσο μπαμπέσικα του τη φέρανε οι δημιουργοί του.

Ο Stuart από το “Big Bang Theory

Κάθε φορά που έχεις τις μαύρες σου. Κάθε φορά που νιώθεις οτι η ζωή δεν σου έχει φερθεί όπως πρέπει. Κάθε φορά που σε πνίγει το δίκιο, γιατί δεν γεννήθηκες γουρλής, σκέψου τον Stuart, να νιώσεις καλύτερα.

Ο “Ντάλας” από “Της Ελλάδος τα παιδιά” 

Όσες φορές κι αν έφερες ασσόδυο στο τάβλι, δεν θα ξεπεράσεις ποτέ αυτές του Ντάλας στο υπέρ- επικό επεισόδιο. Στα μπόνους, ο Χλάπατσας να πανηγυρίζει σαν σιχαμερή σκουληκαντέρα που είναι, κάθε φορά που φέρνει εξάρες ο Καραβανέας.

Ο Μιχαλάκης από τα “Εγκλήματα

Εκεί έξω υπάρχουν οι τύποι που πιάνουν οχτάδα στο Κίνο, βάζοντας τα νούμερα των γενεθλίων τους. Υπάρχουν κι οι άλλοι, που βρίσκουν πενηντάρικα στον δρόμο. Υπάρχει όμως κι ο Μιχαλάκης, που δεν έκοβε, ούτε με βαλέ.

Ο Ντιν στο “Supernatural

Αρχικά, κορίτσια ψυχραιμία.Δευτερευόντως τώρα, άλλο ζωντανό χαρακτήρα σε σειρά που να έχει πεθάνει 232 φορές σε 14 σεζόν ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ!

O Ross από τα “Φιλαράκια”

https://www.youtube.com/watch?v=-4eB2qW0MlA

Η ιαχή του “You ate my sandwich” έχει μιλήσει στην καρδούλα μας. Το σκηνικό με το δερμάτινο παντελόνι, επίσης! Όλα τριγύρω αλλάζουνε, μα η τύχη του Ross, πάντα στρααβεί μένει. Σεβασμός στο πιο γκαντέμικο “Φιλαράκι” μας!

Ο Βέγγος στο “Πολυτεχνίτης κι Ερημοσπίτης”

Μπορεί να ήταν κινηματογραφικός, μα οι περισσότεροι, στην τηλεόραση, τον είδαν, τον έμαθαν και τον αγάπησαν, τον Θανάση της καρδιάς μας. Τόσες δουλειές που άλλαξε ο κακομοίρης, ένα άγαλμα στο Υπουργείο Εργασίας, το άξιζε. Να τα λέμε κι αυτά!

Ο Ρίο του “Casa de Papel

Είσαι μια μικρή διάνοια. Είσαι ο ατσίδας των υπολογιστών. Μπορείς να χακάρεις από τράπεζες, μέχρι το εξοχικό του Τραμπ. Έλα όμως, που η καψούρα δεν τα κοιτά όλα αυτά. Κι έλα που θα καψουρευτείς την Τόκιο, ανεβάζοντας το level της γκαντεμίας, σε αχαρτογράφητα επίπεδα.

Ο αρχηγός του “Αστυνόμου Σαΐνη”

Όταν ο Αρχηγός Κουίμπυ μεταμφιεζόταν σε κάθε επεισόδιο, στο “Your Face Sounds Familiar”, κόβανε τον πατσά με το ψαλίδι. Έλα όμως που μαζί με το μήνυμα αυτοκαταστρεφόταν κι εκείνος ο γκαντεμό-καημένος. 

Υπάρχουν ακόμη πολλοί τηλεοπτικοί γκαντέμηδες εκεί έξω που δεν τους γράψαμε, αλλά για αυτό υπάρχουν τα σχόλια, βρε κουτό!