Σήμερα λέει πως είναι παγκόσμια ημέρα του ραδιοφώνου, επομένως μπορούμε άνετα να πάρουμε το μπαρμπαδέ μας ύφος και να σου πούμε ιστορίες, για εκείνα τα χρόνια που μαζεύονταν όλη η οικογένεια δίπλα στο ραδιόφωνο. Βλέπεις, δεν υπήρχε τηλεόραση και το Θέατρο της Δευτέρας, ήταν η διασκέδαση που περίμεναν τις υπόλοιπες έξι μέρες της εβδομάδας. Μπορούμε να σε πάμε και λίγο πιο παλιά. Τότε, που ο Όρσον Γουέλς, έβγαλε χιλιάδες Αμερικάνους στο δρόμο με τα βρακιά, πείθοντάς τους, ότι δέχονται επίθεση από εξωγήινους, στον “Πόλεμο των Κόσμων”, που παρουσίαζε. Δεν θα το κάνουμε όμως και να μας ευχαριστείς, για αυτό. Αντίθετα, θα απασφαλίσουμε και θα μοιραστούμε μαζί σου, όλα τα ουλτρα εκνευριστικά πράγματα που συμβαίνουν στο ελληνικό ραδιόφωνο και πρέπει να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ.

Λίστες

Όχι άλλες λίστες ρε! Τόσος κόσμος εκεί έξω, ψάχνει να βρει κάπου να τα πει κι εσείς σε 18 ώρες προγράμματος, έχετε 2 οχτάωρες λίστες; Το ραδιόφωνο θέλει παιχνίδι με τον ακροατή, ιστοριούλα, βαθιά φωνή με γρέζι και καψουροτράγουδα που μίλησαν στην ψυχούλα αυτού, που τα παίζει. Αλλιώς τα βάνουμε μόνοι μας στο γιουτούμπ κι εσύ δεν πληρώνεις τσάμπα νοίκι, λογαριασμούς κι υπαλλήλους.

Scorpions & Πυξ Λαξ

Ξέρουμε περί μουσικής ορέξεως κάνουμε τουμπεκόπιτα αλλά πόσο Γουιντοφτσέιντζ και Μοναξιάμουόλα, να αντέξουμε οι δόλιοι μάνα μου; Πιο πολύ Πυξ Λαξ παίζει 10 με 12 το βράδυ στα ερτζιανά, παρά στο σπίτι του Πλιάτσικα!

Οι Αφιερώσεις

Αν είσαι πάνω από 85 χρονών, σου το δίνουμε. Mπορείς να τις κάνεις! Αν όχι, συνέχισε να διαβάζεις. Συγγνώμη, τώρα σοβαρά; Αν θες να κάνεις το αίσθημα να νιώσει και να σε αισθανθεί, πάρτην τηλέφωνο, στείλτης μήνυμα, γράψε ένα mail. Στη χειρότερη, πέσε και πιο χαμηλά και χρησιμοποίησε emojis που λένε μια ιστορία. Όχι όμως αφιέρωση στο ραδιόφωνο ρε παιδιά, να υπάρχει λίγο σέβας στους μεγαλύτερους, που δεν είχαν τίποτα από τα προηγούμενα και καψουροκαίγονταν μονάχοι!

Τα δώρα των εκπομπών

Εντάξει, γνωρίζουμε δυστυχώς ότι δεν ζούμε στα καλά τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, που ανοίγαμε θερμοσίφωνα για να σφουγγαρίσουμε. Ωστόσο ρε παιδιά από το να δίνετε 2 κιλά μπριζόλες, σκυλοτροφές, μια μεγάλη σακούλα λιναρόσπορο και λαμπάδες το Πάσχα, χίλιες φορές τίποτα! Την καρμιριά πολλοί αγάπησαν, τον καρμίρη κανείς. 

ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ

Φίλες και φίλοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί. Γνωρίζουμε, ότι είναι σκληρό το μεροκάματο. Ξέρουμε επίσης ότι θέλετε να ακούσει η μανούλα σας, τη γάργαρη και κελαριστή φωνή σας. Όμως, άσε το τιμημένο το τραγούδι να τελειώσει. Μετά μπορείς να μας πεις ελεύθερα, αυτό που γκούγκλαρες στο σαν σήμερα του Wikipedia, ή κάποια απονενοημένη είδηση για μια καμηλοπάρδαλη που υιοθέτησε έναν μπαμπουίνο!  

Οι Φάρσες

Κι εμείς μεγαλώσαμε με ραδιοφωνικές φάρσες του Τζιμάκου και του Μητσικώστα, στο δίνουμε αυτό. Όμως, αφενός ο Τζιμάκος ήταν ένας κι άλλος κανένας. Αφετέρου, άλλο να γλεντάς πολιτικά πρόσωπα υποδυόμενος υπουργούς και πρωθυπουργούς κι άλλο να λες στον μπάρμπα του ηχολήπτη, πως είσαι από την εφορία και θα του πάρεις το τρακτέρ, επειδή δεν πέρασε ΚΤΕΟ. Να υπάρχει και λίγο σέβας, δηλαδή. 

Οι απονενοημένοι χορηγοί των εκπομπών

Ντάξει όσο μιλάμε για αθηναϊκά FM, η κατάσταση παλεύεται κάπως, αν πάμε προς επαρχία μεριά ή σε κανένα web radio, τότε υπάρχει πρόβλημα. Γραφεία τελετών, τελειωμένες κρεπερί, βουλκανιζατέρ και λευκά είδη στα Μέγαρα, έχουν πια το airtime που πάντα κυνηγούσανε. Γατάκια!