Η αλήθεια είναι ότι πάντα ήμουν η φωνή της λογικής και αρκετά ψύχραιμος, όσον αφορά σοβαρές καταστάσεις. Τώρα όμως δεν μπορώ να μην “πεταχτώ” και εγω να πω τη…γνώμη μου πάνω στο ζήτημα. Το είδα στο Facebook, το γράψατε στο Twitter, αγχωμένες Influencers το ανέβασαν story.

Θα έχουμε πόλεμο φίλοι μου και όχι κάτι απλό, αλλά Τρίτο Παγκόσμιο παρακαλώ! Έτσι, όσο οι πιο ψύχραιμοι βγάζετε τις φουστανέλες και τις περικεφαλαίες που σας έμειναν απ’ τον προηγούμενο Γενάρη, για να τις ξανά φορέσετε στα ένδοξα βουνά αυτής της χώρας, μετά από την πρώτη σας εμφάνιση, με αυτές, στο Σύνταγμα, εγώ ήδη σας ετοιμάζω τον κόσμο μετά το τέλος του πολέμου και πιο συγκεκριμένα, το 2028 όταν αυτός θα έχει σταθεί ξανά στα πόδια του.

Ορίστε λοιπόν έξι γεγονότα που θα μας απασχολήσουν σε οχτώ χρόνια από τώρα:

1. Ο Σπίλμπεργκ και ο Ταραντίνο θα ετοιμάζουν τις νέες τους ταινίες.

Πόλεμος χωρίς να τον έχει πιάσει το Hollywood στα χέρια του γίνεται; Δεν γίνεται! Έτσι, ήδη λίγα χρόνια μετά το πέρας της μεγάλης αυτής καταστροφής, στην Αμερική, που θα έχουν “μυρίσει” το χρήμα, οι εταιρίες παραγωγής θα τρέχουν πυρετωδώς για τις πρώτες ταινίες που θα “μιλήσουν” γι’ αυτό το θλιβερό γεγονός. Πρώτος και καλύτερος που θα κάνει ταινία δεν είναι άλλος από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, καθώς μετά την τεράστια επιτυχία της “Διάσωσης του στρατιώτη Ράιαν” θα είναι έτοιμος για ακόμα μια. Από την άλλη, δεν γίνεται να υπάρχει γεγονός με τόσο αίμα και να μη δούμε ταινία Ταραντίνο. Ε ναι λοιπόν, θα έχουμε και απ’ αυτήν!

2. Θα περιμένουμε τα εγκαίνια του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Είπαμε, κοτζάμ πόλεμος θα γίνει εμείς θα τρέχουμε για να κόβουμε κορδέλες και να βάζουμε συρμούς σε ράγες; Φυσικά και όχι. Έτσι, οι φίλοι μας από την πανέμορφη Θεσσαλονίκη, θα αναγκαστούν μέχρι να γίνει το μετρό (δηλαδή καμια δεκαριά χρονάκια υπομονή ακόμα), να βολευτούν με τον πάντα αξιόπιστο Ο.Α.Σ.Θ. Και αν δεν σας αρέσει το λεωφορείο σαν μέσο μεταφοράς, λύσεις υπάρχουν και μάλιστα καλύτερες. Μπορείτε εύκολα να κάνετε πατίνια κάτω από τον Λευκό Πύργο και τι πατίνια παρακαλώ, φρεσκότατα, προχθές τα ψαρέψανε.

3. Η Λίβερπουλ θα κλείνει 38 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα.

Αυτό είναι κάτι που πονάει πολύ (κλαίω που το γράφω), αλλά θα είναι μια σκληρή πραγματικότητα. Ο κόσμος θα σκοτώνεται και οι Άγγλοι θα παίζουν μπάλα; Φυσικά και όχι. Έτσι, κόντρα σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι η ομαδάρα του Κλόπαρου, δεν μπορεί να χάσει το πρωτάθλημα αυτήν τη σεζόν, τους έχω απάντηση και αυτή είναι μια: Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Θα υπάρχει υπομονή και πίστη όμως, γιατί ένα σύνθημα θα μας ενώνει και αυτό δεν θα είναι άλλο από το: “Το 2029 θα είναι η χρονιά μας”.

4. Θα περιμένουμε καινούργιο τραγούδι από τον Χαρούλη.

Πριν μπω στο ζουμί, θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Είμαι από αυτούς που γεμίζουν όλες τις συναυλίες του Χαρούλη, από την Τεχνόπολη μέχρι το φρούριο στην Κέρκυρα. Επίσης, είμαι και από αυτούς που σε όλες τις συναυλίες, τραγουδάνε τα ίδια τραγούδια σαν να είναι η πρώτη φορά που ακούνε τον Γιαννάρα Live και όλα αυτά, λίγο πριν αρχίζω να χορεύω Κρητικά (ή κάτι σαν Κρητικά). Έτσι, το 2028 θα μας βρεί όλους εμάς, με την ελπίδα ότι ο Χαρούλης να βγάλει καινούργιο τραγούδι ή θα περιμένει μέχρι τον έκτο παγκόσμιο. Ως τότε θα αναρωτιέμαι: “Τι λάθος κάνω;” με την ικανότητα μου στους Κρητικούς χορούς.

5. Οι Trapers θα γράψουν τα νέα αντάρτικα.

Και εκεί που θα έχουμε εγκληματίες πολέμου, καιρός πλέον να αποκτήσουμε (ξανά) εγκληματίες της μουσικής. Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι κάθε εποχή έχει αυτούς που της αξίζει, έτσι και εμείς μεταπολεμικά θα ακούμε συνέχεια για το “Ποιος Traper τα πήγε καλύτερα στον πόλεμο”, κοτζάμ γκάνκστερ είναι, δεν θα τους στείλουμε να πολεμήσουν; Αλίμονο. Ενώ σίγουρα, μετά το τέλος αυτού, θα συνεχιστεί ως έχει η κόντρα που ήδη υπάρχει για τον καλύτερο, με στίχους του τύπου “2-28 εγώ έδιωξα από εδώ τον εχθρό” και άλλα τέτοια αντιστασιακά αριστουργήματα.

6. Οι Scorpions θα ετοιμάζονται για την τελευταία τους συναυλία.

Το πιο σημαντικό γεγονός μετά την λήξη του πολέμου! Το θρυλικό συγκρότημα που μεγάλωσε γενιές και γενίες, θα είναι έτοιμο για (ακόμη μια), τελευταία συναυλία, η οποία μάλιστα θα αναμένεται να γίνει και Sold Out, καθώς ποιός δεν θα ήθελε να ακούσει Live τα αγαπημένα του τραγούδια για τελευταία φορα; Πάντως, αν κανείς θέλει εισιτήρια και δεν καταφέρει να βρει, θα του πρότεινα να μην αγχωθεί, καθώς θα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνουν 2 ακόμα (τελευταίες) συναυλίες κοντά στο 2030.