Βρίσκεσαι στα 14.000 πόδια, πάνω από το έδαφος. Εσύ, που αγκομαχούσες να ανέβεις τα σκαλιά του σπιτιού, τώρα αγναντεύεις το μπλε του ουρανού και ετοιμάζεσαι, να βουτήξεις με 220 χλμ/ώρα, πριν ο εκπαιδευτής σου πει πως έτσι γίνεται το skydive το σωστό. Πώς στο διάολο βρέθηκες εδώ; Η φάση είναι όντως πολύ περίεργη κι η αδρεναλίνη σου, έχει τερματίσει το κόκκινο. Παίρνεις βαθιές, διαφραγματικές αναπνοές, όπως γράφουν στα σάιτ ότι πρέπει να κάνεις για να αντιμετωπίσεις το άγχος. Ας κλείσεις λίγο τα μάτια σου, μπας και χαλαρώσεις και θυμηθείς, πώς και τί επιτέλους.

Κλείνεις τα μάτια λοιπόν και βλέπεις τον εαυτό σου φάντη μπαστούνι, να τελειώνει με τα διαδικαστικά που απαιτούνταν για το skydive… Σαν κάτι να γίνεται τώρα φίλε μου. Πάλι το ίδιο τροπάρι και βαθιές χαλαρωτικές ανάσες. Πάλι εμφανίζεσαι μπροστά σου, σαν σε κινηματογραφική ταινία, να παίρνεις τηλέφωνο την κοπελιά σου ουρλιάζοντας στο ακουστικό, ότι η καρδιά σου πάει να σπάσει από την αδρεναλίνη. Δεν μπορεί, σκέφτεσαι. Κάπως, πρέπει να βγάλω άκρη. Δεν γίνεται να ζω, μια από τις πιο έντονες εμπειρίες της ζωής μου και να μη θυμάμαι πώς ξεκίνησε. Ναι, προφανώς όλα στο τέλος πήγαν γαμώ, αφού έβγαλα ακόμη ένα πράγμα από το bucket list, αλλά τι παίχτηκε στην αρχή!  

Ανοιγοκλείνεις ξανά τα μάτια σου, σαν παιχνίδι και χοροπηδάς σε ένα σινεμά μπροστά από μια μικρή οθονίτσα! Αγκαλιάζεις σφιχτά τον κολλητό σου και τον αδερφό σου και φωνάζεις πως κέρδισες! Σαν να βγαίνει λίγο νόημα, τώρα, ήσουν στο σινεμά, έπαιξες κάτι σε μια οθόνη και κέρδισες skydive! Το έχασες πάλι, δυστυχώς. Πάμε ξανά, λίγο να κλείσεις τα μάτια σου. Σε πλησιάζει ο υπεύθυνος του σινεμά, μαζί με έναν υπάλληλο συστήνοντάς σου, το big bang app του CU Around και σε καλεί να παίξεις. Να δοκιμάσεις την τύχη σου, γιατί μπορεί να κερδίσεις κάποιες από τις πιο γαμάτες εμπειρίες της ζωής σου. Πλέον το παζλ, αρχίζει να συμπληρώνεται. Σιγά, σιγά ξεκαθαρίζει η εικόνα, που ήτανε θαμπή και δεν έβγαζε πολύ νόημα. Χαλαρώνεις ακόμη περισσότερο πια και πιο σίγουρος, για όλα όσα συνέβησαν, βλέπεις επιτέλους και την αρχή της ιστορίας. Είσαι στο γραφείο μπροστά από έναν υπολογιστή, διαβάζοντας συνεχώς κείμενα επί κειμένων, ισολογισμούς, επιστημονικές έρευνες, briefs και δώστου debriefs, μισάωρα τηλεφωνήματα κι έναν ενοχλητικό τύπο που σε κυνηγά, για να κάνεις ακόμη ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο!

Όταν τελείωσε μετά κόπων και βασάνων η δουλειά σου, πήρες τον δρόμο της επιστροφής για το σπίτι σου. Κίνηση, μποτιλιάρισμα, ουρές χιλιομέτρων, καθυστερήσεις στα μέσα μεταφοράς και ατελείωτο στριμωξίδι ακολούθησαν. Είναι κι εκείνο το ραντεβού, που είχες βάλει μετά τη δουλειά , μπας και κάτσει κι ένα εξτραδάκι, να πας κάποιο ταξιδάκι. Ωστόσο, κουράστηκες μόνο και στη σκέψη. Το ακύρωσες, προφασιζόμενος κάτι που προέκυψε της τελευταίας στιγμής. Ήθελες τόσο να πας με τα κολλητάρια σου για μια ταινία επιτέλους! Βρεθήκατε και μπήκατε σε ένα Odeon σινεμά, γιατί τόσα ωραία ταινιάκια παίζουν εκεί έξω. Κάπως έτσι, ξεκίνησαν όλα. Τώρα κάνε λίγο ησυχία, γιατί  έχουμε και να βουτήξουμε. Α ρε big bang app του CU Around, τι μας έκανες!