«Ανοίγω τον υπολογιστή μου στο γραφείο, διαβάζω ειδήσεις, email και μπαίνω και στο λογαριασμό μου στο Τwitter. Με το που με βάζει στη σελίδα, χωρίς να μου ζητήσει να κάνω log in («περίεργο» σκέφτηκα, μιας και κάνω πάντα log out) βλέπω πως πλέον με ακολουθούν 122.000 followers, αντί για τους 250 που είχα. Το κοιτάζω, το ξανακοιτάζω, και  αναρωτιέμαι τι γίνεται. Κοιτώ καλυτέρα και συνειδητοποιώ ότι είμαι στο account των H&M. Παραξενεύτηκα αλλά θεώρησα πως έφαγε κόλλημα το Twitter. Κάνω ένα tweet, να δω αν θα ξεκολλήσει και φαίνεται σαν να ανέβηκε. Κάνω ένα δεύτερο, μπας και καταλάβω τι γίνεται και φαίνεται ότι περνάει και αυτό. Μπαίνω στο Twitter από το κινητό μου, στο δικό μου account, πηγαίνω στη σελίδα του Η&Μ και βλέπω τα tweets που είχα γράψει εγώ. Χαμογελάω και σκέφτομαι “δεν μπορεί”. Το δείχνω σε μια άλλη κοπέλα στο γραφείο και γελάμε. Στέλνω mail στους φίλους μου (Νικόλα, Μιχάλη, Σβύρο) και τους λέω: “παιδιά δεν ξέρω τι έχει γίνει και πως, δεν έχω κάνει κάτι εγώ, αλλά εδώ και 10 λεπτά κάνω update τα  tweets του H&M που έχει 122000 followers”. Μάλλον δεν καταλάβαιναν τι τους έλεγα. Τότε σκέφτηκα πως επειδή δεν ξέρω για πόση ώρα θα είμαι logged in σαν H&M (και δεν ήθελα ούτε εγώ ή κάποιος να βρει τον μπελά του) θα κάνω ένα τελευταίο και καλό. Το αφιέρωσα στους φίλους μου και ήθελα να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου στο “ΠΑΟΚ παντού”. Και  φυσικά… “Ο ΠΑΟΚ πάνω από όλα”. Το έστειλα και έκανα log out. Στη συνέχεια μου έστειλε ο φίλος μου, ο Σβύρος, το link της Huffington post. Έχω πεθάνει στα γέλια. Και με παίρνει η συνάδελφος από το γραφείο και μου λέει δεν “υπάρχει αυτό που έκανες”. Μετά τα πράγματα είδες κι εσύ πως έγιναν. Μου έστελναν όλοι μηνύματα που με ρωτούσαν αν το έκανα εγώ και μου έστελναν διάφορα link από site που είχε ανέβει. Δεν έχει επικοινωνήσει κανείς από H&M. Τουλάχιστον προς το παρόν».

Ζητήσαμε από τον Ανδρέα, να μας γράψει στιγμή προς στιγμή, πως ένιωσε όταν συνειδητοποίησε πως άθελά του, βρέθηκε να χειρίζεται το Twitter των βρετανικών H&M, μιας από τις γνωστότερες αλυσίδες πώλησης ρούχων παγκοσμίως. Το ευτράπελο να τουιτάρει σε greeklish «Ο ΠΑΟΚ πάνω από όλα» μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φίρμες παγκοσμίως, έγινε είδηση αρχικά από τη Huffigton Post και στη συνέχεια αναπαράχθηκε από τα βρετανικά, αλλά και τα ελληνικά media.

Ο Ανδρέας είναι από τη Θεσσαλονίκη. Πήγε στο Λονδίνο για σπουδές το 2003 και έμεινε εκεί. Σήμερα, εργάζεται σε μια κατασκευαστική εταιρία. Το Provocateur τον εντόπισε μία ημέρα μετά το ευτράπελο.

Γνωστοποίησες αμέσως στο Twitter του H&M πως έχεις μπει κατά λάθος… Είδες την πλάκα που σου έκαναν κάποιες κοπέλες που ήθελαν δώρα;

Βασικά δεν ήξερα τι γίνεται εκείνη την ώρα. Και στην αρχή έκανα τα 2 tweet για να τσεκάρω από το κινητό μου αν θα ανέβουν. Τα είδα όλα τα μηνύματα και γελούσα, και ήθελα τόσο πολύ να απαντήσω, αλλά δεν ήθελα μετά να το χοντρύνω, να δημιουργηθεί θέμα και κάποιος να χάσει τη δουλειά του. Δεν ήθελα να κάνω κάτι κακό. Έστειλα το τελευταίο tweet που ήθελα κι έκανα log out.

Είδες ότι στη Huffington το χαρακτήριζαν «παράξενο μήνυμα»…

Ναι. Αλλά δεν ήθελα να γράψω κάτι στα αγγλικά. Ήταν ένα tweet στα ελληνικά που θα το καταλάβαιναν οι φίλοι μου και οι φίλοι του ΠΑΟΚ. Αυτοί που έπρεπε να το καταλάβουν και  να γελάσουν, το κατάλαβαν!

Τι έγινε όταν οι φίλοι σου το είδαν; Αυτό με τον ΠΑΟΚ…

Βασικά όταν τους το είπα σε email, δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία. Και στο τηλέφωνο που μιλήσαμε μετά, ο ένας μου είπε δεν κατάλαβα τι μου έστειλες. Μετά είδα πως τα tweets σβήστηκαν και νόμιζα πως το θέμα θα έμενε εκεί. Και το βράδυ στο σπίτι μου στέλνει ο φίλος μου το link της Huffington Post και κατάλαβαν τι τους έλεγα. Όλοι ενθουσιαστήκαν και δεν πίστευαν αυτό που είχε γίνει. Το αστείο είναι ότι ο ένας φίλος, που αναφέρω (σσ. ο Σβύρος) είναι οπαδός του Άρη, που προσπαθούμε να τον κάνουμε εδώ και χρόνια ΠΑΟΚτση. Μετά το προχθεσινό, νομίζω ήρθε ένα βήμα πιο κοντά.

Τι είπαν οι Άγγλοι φίλοι σου όταν τα έμαθαν;

Η αδελφή μιας φίλης μου είχε δει live τα tweets και δεν πίστευε ότι ήμουν εγώ. Οι άλλες αντιδράσεις ποικίλλουν. Άλλοι έλεγαν ότι είμαι τρελός και άλλοι πιο φαν του… CSI, ρωτούσαν αν ανησυχούν μην με πιάσουν. Αλλά δεν ανησυχώ για τέτοιο πράγμα.

Εσύ έχεις μια εξήγηση τώρα, μετά από 48 ώρες, για το πως μπορεί να μπήκες εκεί;

Έχω φάει το κεφάλι μου να σκέφτομαι τι μπορεί να συνέβη. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω. Το μόνο σενάριο που ίσως μπορεί να στέκει είναι πως κάτι συνέβη με το wi-fi στους δημόσιους χώρους. Πρόσφατα ήμουν σε ένα καφέ πίσω από το κτίριο του H&M και  χρησιμοποιούσα το laptop. Δεν ξέρω αν έγινε κάτι με τα δίκτυα. Μόνο αυτό μου φαίνεται σαν μια πιθανή -αλλά ταυτόχρονα και απίθανη- εξήγηση.

Το προχθεσινό ματς για το Europa League, το είδες;

Ήμουν στο γραφείο και δεν το είδα. Αλλά το άκουγα στο ραδιόφωνο και διάβαζα το live. Θα το δω το σαββατοκύριακο.

Είσαι φανατικός ΠΑΟΚτσης;

Αγαπώ πάρα πολύ τον ΠΑΟΚ από μικρός, καθώς ο πατέρας μου αγωνιζόταν παλιά στην ομάδα μπάσκετ του «Δικεφάλου». Μου μιλούσε πάντα για το μέγεθος του club και τι πραγματικά σημαίνει η «ιδέα» ΠΑΟΚ. Την πονάω την ομάδα και όποτε βρίσκομαι στην Ελλάδα, πηγαίνω στην Τούμπα. Πάντα στη Θύρα 4Α. Και φυσικά πρόπερσι, στο ματς εναντίον της Τότεναμ, ήμουν στο White Heart Lane.

Ποιο είναι το πιο τρελό σκηνικό στο Λονδίνο που έχεις ζήσει με τον ΠΑΟΚ;

Με διάφορα ότι έγινε στο ματς εναντίον της Τότεναμ. Τις ημέρες πριν το γήπεδο υπήρχε ένα προαίσθημα ότι θα κερδίσουμε. Κ όταν πήγαμε στο γήπεδο και βρεθήκαμε με τον κύριο όγκο των οπαδών του ΠΑΟΚ, αυτό κατάλαβα, αυτό ένιωθαν όλοι. Το πίστευαν ότι θα κερδίσουμε. Το συναίσθημα που ένιωσα όταν πετύχαμε τα γκολ είναι απερίγραπτο. Το γήπεδο νόμιζα θα καταρρεύσει από τις φωνές. Κοιτούσα  γύρω μου κι έβλεπα αγκαλιές, φλέβες τσιτωμένες κι ένα ντελίριο ενθουσιασμού. Ήταν τρελό το σκηνικό και περήφανες οι  στιγμές.

Την επομένη τι σου έλεγαν οι Άγγλοι;

Όλοι μου έλεγαν το ίδιο. Ότι στη ζωή τους δεν είχαν δει τόσο φανατικούς και φωνακλάδες οπαδούς. Τους είχε κάνει φοβερή εντύπωση!