Αυτοκίνητα πόλης, οικογενειακά, ελεύθερου χρόνου. Αυτοκίνητα προορισμένα να καλύπτουν κάθε ανάγκη του σύγχρονου αγοραστή. Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία στο τέλος της ημέρας είναι η επιθυμία, τα θέλω και η εμπειρία της οδήγησης.. Το κατά πόσο ο οδηγός θέλει να οδηγεί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Αν ο οδηγός είναι και λίγο τρελαμένος με την περιπέτεια, τότε το κατά πόσο μπορεί το αυτοκίνητο να τον ακολουθήσει, είναι ένα πολύ καλό ζητούμενο.

Το JIMNY, από το πρώτο μοντέλο που κυκλοφόρησε το 1970 ήταν και παραμένει μέχρι και σήμερα η καλύτερη επιλογή για τέτοιου είδους “επαφές με την περιπέτεια”, αφού πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που μπορεί να πάει εκεί που άλλα ούτε καν μπορούν να φανταστούν και δεν έχει απογοητεύσει ΠΟΤΕ κανέναν. Το JIMNY κουβαλάει την κληρονομιά ενός μικρού, ελαφρού, αυθεντικού εκτός δρόμου οχήματος και αποτελεί την επιτομή της 4×4 τεχνολογίας της Suzuki.

Η Suzuki θέλησε να δει μέχρι που μπορεί να φθάσει το νέο JIMNY και για αυτό, σε συνεργασία με τον Αυστραλό φωτογράφο Benjamin Hardman, έθεσαν μια πρόκληση: Μία εβδομάδα μετακινήσεων στο πιο απαιτητικό, ποικιλόμορφο περιβάλλον που μπορούσαν να δοκιμάσουν το JIMNY, στα παγωμένα τοπία της Ισλανδίας.

Ο Benjamin Hardman εξερευνά και κυνηγά την περιπέτεια στην Ισλανδία, αποτυπώνοντας με τον φωτογραφικό του φακό τα απομονωμένα, παγωμένα και γεμάτα προκλήσεις τοπία της χώρας, διασχίζοντας δύσβατα μονοπάτια, λασπώδεις και βραχώδεις πλαγιές και μεγάλα υψόμετρα.

Φορτώνοντας τον εξοπλισμό του στο νέο JIMNY και φθάνοντας στις πρώτες απότομες ανηφόρες και λασπωμένες διαδρομές, ο Benjamin ένιωθε ασφάλεια, διασχίζοντας άνετα τα δύσκολα σημεία που θα του χάριζαν την μοναδική φωτογραφική λήψη που κυνηγούσε. Χάρη στην τεχνολογία ALLGRIP δεν βρέθηκε ούτε μια στιγμή κολλημένος στο μαλακό έδαφος, πλημμυρισμένο από λιωμένα χιόνια, αφού η πρόσφυση του JIMNY σε τέτοια εδάφη τον έκανε να νιώθει πως οδηγεί σε άσφαλτο.

Στόχος του Benjamin Hardman  άλλωστε είναι να φθάσει εκεί που δεν έχει πάει κανείς άλλος, και οι φωτογραφίες του αποτελούν απόδειξη των επιτευγμάτων του, φθάνοντας στις πιο απομονωμένες κορυφές και παγωμένες πλαγιές, χάρη στο νέο JIMNY.

Αν θέλεις και εσύ να παρακολουθήσεις τη πορεία και τα μοναδικά μέρη που έφθασε ο Benjamin Hardman παρέα με το JIMNY μπες εδώ και «ταξίδεψε» στα πιο μαγευτικά, παγωμένα τοπία της Ισλανδίας.