Συντροφιά. Για κάποιους οδηγός ζωής, για άλλους ένα σημαντικό συστατικό που την κάνει πολύ ομορφότερη. Φυσικά υπάρχουν και εκείνοι που δεν την έχουν σε τόσο μεγάλη εκτίμηση. Κι αν όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο, δεν θα σταθούμε σε αυτόν αλλά στην απόλαυσή του.

Καταλαβαίνουμε πως ένα καλό Whisky είναι έτσι κι αλλιώς μια εξαιρετική επιλογή, αλλά δεν θα ήταν ακόμη καλύτερα αν μπορούσες με κάποιον τρόπο να εξυψώσεις την γεύση που σε συνεπαίρνει; Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ. Βρήκαμε  5 διαχρονικούς συντρόφους του και σου προτείνουμε να δοκιμάσεις το συντομότερο. Για τσέκαρε:

Σοκολάτα

Αν σου λέγαμε ότι υπάρχει τρόπος ώστε η σοκολάτα να γίνει νοστιμότερη, θα το πίστευες; Κι όμως υπάρχει. Ένας από τους πιο πιστούς συντρόφους του Whisky είναι η σοκολάτα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως πολλοί σεφ επιλέγουν να παντρεύουν τις δύο αυτές γεύσεις, απογειόνοντας τους ανά τον κόσμο ουρανίσκους.  Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα προτιμήσεις να μείνεις σπίτι, συνόδευσέ το με λίγη μαύρη σοκολάτα και άσε τον ουρανίσκο σου να πανηγυρίσει για το αποτέλεσμα. Να θυμάσαι: όσο μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο, τόσο πιο έντονες οι γεύσεις και τα αρώματα που θα σε κατακλύσουν. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη σοκολάτα υγείας 😉 

Ξηροί καρποί

Εντάξει αυτή είναι ίσως η πιο διαδεδομένη συντροφιά αλλά μην νομίζεις ότι είναι και κάτι απλό. Οι ξηροί καρποί είναι σύμμαχοι στη γεύση και όποια επιλογή κι αν έχεις κάνει, θα ταιριάξει. Αυτό όμως που πρέπει να ζητάς από το συνοδευτικό σου, δεν είναι απλά να ταιριάζει, αλλά να συνυπάρχει αρμονικά. Για το Whisky που έχεις επιλέξει είναι προτιμότεροι οι ανάλατοι ξηροί καρποί που έχουν την ιδιότητα να μην “επεμβαίνουν” στις άλλες γεύσεις. Μιλώντας για αρώματα, φρούτα και Chivas ένα φρουτώδες, γλυκό άρωμα με νότες από ώριμα αχλάδια, κρεμώδη καραμέλα βουτύρου και μια ιδέα πιπερόριζας είναι αυτό που πρέπει να περιμένεις από ένα Whisky της κατηγορίας του Chivas Regal Extra.

Η γεύση από τα ώριμα αχλάδια μένουν στον ουρανίσκο, με γλυκές τροπικές γεύσεις πεπονιών και απαλές νότες βανίλιας και καραμέλας, ανάκατες με πικάντικες νότες κανέλας και υποψίας αμυγδάλων, να οδηγούν σε μια διαρκή και συγκλονιστική επίγευση. #Apolausi

 Αν θες ένα μυστικό ακόμη από εμάς, πάρε μερικά αποξηραμένα φρούτα. Μαγεία…

Πούρα

Εδώ η φάση είναι λίγο περίεργη. Αν ρωτήσεις κάποιον γνώστη θα σου πει ότι αυτή δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για να συντροφεύσεις το Whisky σου αφού ο καπνός εξασθενίζει την γεύση και την όσφρηση και ουσιαστικά σε αποτρέπει από το να χαρείς το Chivas Regal Extra στην ολότητά του. Η αλήθεια είναι όμως πως το πούρο συντροφεύει το Whisky στις καρδιές μας. Είναι πολύ ευχάριστη η αίσθηση χαλάρωσης που προσφέρει μια μικρή τζούρα ειδικά αν το πούρο είναι από ήπιο έως μέτριο. Ένα δυνατό πούρο θα σου καταστρέψει τη γεύση. Κάπως ψυχολογικός είναι ο συνδυασμός μάλλον. Εμάς μας αρέσει.

Τυριά

Υπάρχουν τόσα πολλά τυριά εκεί έξω που ειλικρινά οι επιλογές είναι αμέτρητες. Είναι τόσο πολλές που αν το καλοσκεφτείς, δεν γνωρίζεις ούτε τις μισές. Κάποια από αυτά συντροφεύουν το whisky τόσο αρμονικά που θα νομίζεις ότι φτιάχτηκαν μόνο γι’ αυτό. Αν ψάχνεσαι για το τυρί που θα απογειώσει το Whisky, προτείνουμε ανεπιφύλακτα:

  • Stilton
  • Ροκφόρ
  • Blue Cheese
  • Parmigiano Reggiano

 

Καπνιστά ψάρια

Δεν χρειάζεται να στο πούμε εμείς ότι τα καπνιστά ψάρια είναι ίσως ο ιδανικός παρτενέρ. Καπνιστός σολομός ή πέστροφα είναι οι καλύτερες επιλογές. Και μη φανταστείς ότι θα τα ακριβοπληρώσεις. Μπορείς να φτιάξεις μερικά καναπεδάκια με λίγο philadelphia ή κάποιο άλλο ελαφρύ τυρί με λίγο σολομό ή πέστροφα να έρχεται από πάνω. Αν βρεις και πέστροφα από τον Πλανήτερο στα Καλάβρυτα, θα μας ευχαριστείς για καιρό. Τον νου σου μη βάλεις καμιά μαγιονέζα γιατί θα μπουρδουκλώσεις τις γεύσεις και θα το χάσουμε το παιχνίδι!

Πρόταση μας; Τα είπαμε, Chivas Regal Extra. Γνήσιο μέλος της οικογένειας του Chivas Regal, το Chivas Regal Extra περιέχει όλα τα χαρακτηριστικά αισθητικής ενός Whisky κλασικής πολυτέλειας με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στην απόσταξή του στα Whiskies που ωριμάζουν σε βαρέλια Oloroso sherry, από την Ισπανία! Με αγαπημένους φίλους, η γεύση του είναι μοναδική. Κάντο σωστά και ο ουρανίσκος σου θα σε ευχαριστήσει…

Στα εξηγούμε ωραία;