Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ 112 άνθρωποι νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ανάμεσά τους δύο παιδιά – συνολικά έχουν περάσει από την εντατική 252 πάσχοντες από γρίπη και συγκεκριμένα από τον τύπο Α και το στέλεχος Η1Ν1.

Από την Παρασκευή το μεσημέρι έχασαν άλλα 9 άτομα τη ζωή τους, εκτοξεύοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 60. Μάλιστα ένας ασθενής κατέληξε νωρίτερα σήμερα εκτόςεντατικής μονάδας, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι ότι 1 στους 3 που εισάγεται στη ΜΕΘ είναι υγιής και νέος άνθρωπος. Ο μέσος όρος ηλικίας των πασχόντων παραμένουν τα 53 έτη. Επιπλέον το 29% των ασθενών εμφανίζει επιπλοκές από τη γρίπη, αν και δεν πάσχει από κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Από την Παρασκευή δηλώθηκαν 87 νέα κρούσματα, 19 εισήχθησαν στην εντατική, 68 είναι εκτός ΜΕΘ κι από όλα αυτά τα 45 είναι παιδιά. Ο αυξημένος αριθμός παιδιών έχει θορυβήσει και το Υπουργείο Παιδείας, που έστειλε εγκύκλιο με οδηγίες για την πρόληψη από τη γρίπη στα σχολεία όλης της χώρας (διαβάστε ΕΔΩ σχετικά).