Η σημαντική συμβολή του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, διαχρονικά, αναδείχθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 στο αμφιθέατρο του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. με θέμα τα 23 χρόνια λειτουργίας του Οργανισμού, τις προκλήσεις του αύριο και το μείζον ζήτημα του προσφυγικού.

Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. καθηγητής Αθ. Γιαννόπουλος, στην ομιλία του επισήμανε τιςδραματικές ομοιότητες που παρουσιάζουν τα προσφυγικά  ρεύματα στην Ελλάδα, τόσο την περίοδο 1914-1922 όσο και στις μέρες μας, τις οποίες μάλιστα αδιάψευστοι μάρτυρες ήταν και σχετικές φωτογραφίες.

Ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε με νόημα ότι η ελληνική ψυχή ανταποκρινόμενη στη διαχρονική ευαισθησία, όπως τότε έτσι και σήμερα με έμπρακτο τρόπο αναδεικνύει την ανθρωπιά της. Πτυχή αυτού του μεγαλείου -πρόσθεσε- αποτελεί και η απόφαση αναδοχής του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για πέντε ορφανά προσφυγόπουλα.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης τιμήθηκαν για τη σημαντική συμβολή τους στην ίδρυση και λειτουργία του Οργανισμού πρώην Υπουργοί και Πρόεδροι του φορέα.