Ποπ κορν, αναψυκτικό (για κάποιους ποτό σε φλασκί) και φύγαμε. Ποιες ταινίες αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (17-23/10). 

Fruitvale Station

Σκηνοθεσία: Ryan Coogler

Πρωταγωνιστές: Michael B. Jordan, Melonie Diaz, Octavia Spencer, Kevin Durand

Πλοκή: Ο 22χρονος Oscar παίρνει μια μεγάλη πρωτοχρονιάτικη απόφαση, να αφήσει πίσω τις κακές παρέες και να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι εύκολα.

Έγραψαν για τη ταινία: «Παθιασμένη και με δυνατές ερμηνείες, είναι μια γιορτή για τη ζωή, η καταδίκη του θανάτου και ένας θρίαμβος για τον πρωταγωνιστή Michael B. Jordan» (Rotten Tomatoes)

Το provocateur σχόλιο: Τελικά όλοι μας τις πρωτοχρονιές την πατάμε και παίρνουμε κάτι τρελές αποφάσεις. Δύο είναι οι λύσεις: ή να πίνουμε λιγότερο ή περισσότερο και να μην θυμόμαστε την επόμενη μέρα την απόφαση που πήραμε.

https://www.youtube.com/watch?v=ZxUJwJfcQaQ

Riddick

Σκηνοθεσία: David Twohy

Πρωταγωνιστές: Vin Diesel, Jordi Molla, Matt Nable

Πλοκή: Ο Riddick βρίσκεται σε έναν αφιλόξενο πλανήτη και πρέπει να παλέψει για τη ζωή του.

Έγραψαν για την ταινία: «Η ιστορία είναι μια κινούμενη άμμος. Θα ήθελες να είχες τη δύναμη να πηγαίνεις το χρόνο πιο γρήγορα» (New York Daily News)

To provocateur σχόλιο: Εξωγήινοι, τέρατα, ξύλο και ένας σαν-ντουλάπα-εξολοθρευτής. Πρωτότυπη ταινία δηλαδή.

 

About Time

Σκηνοθεσία: Richard Curtis

Πρωταγωνιστές: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Billy Nighy

Πλοκή: Ο Tim μαθαίνει ότι έχει τη δύναμη να γυρνάει πίσω στο χρόνο. Έτσι αποφασίζει να το εκμεταλλευτεί για να διορθώσει τα αποτυχημένα του ραντεβού και να βρει κοπέλα.

Έγραψαν για την ταινία: «Δεν έχει δύναμη. Είναι τόσο απαλή και άνετη λες και είναι… πάπλωμα!» (The Daily Telegraph)

Το provocateur σχόλιο: Δηλαδή πόσο λιγούρι είναι αυτός ο Tim; Έχει μια υπερδύναμη και αντί να γίνει ήρωας και να έχει όποια κοπέλα θέλει στα πόδια του, εκείνος κυνηγάει μία; Κάτι τέτοιοι χαλάνε το αντρικό όνομα στην πιάτσα.