Συνήθως τον απολογισμό μιας χρονιάς τον κάνουμε στο τέλος. Αλλά αυτή τη φορά είπαμε να τα πάρουμε λίγο ανάποδα: και όλα δείχνουν πως το 2014 είναι ήδη cool. Ναι, από τώρα!

Ok, δεν λέμε πως και οι 365 ημέρες της χρονιάς θα είναι καταπληκτικές, ούτε ότι θα λυθούν όλα μας τα προβλήματα, ωστόσο ξέρουμε ήδη μερικά πράγματα που θα μας φτιάξουν το κέφι. Και αυτό είναι μια καλή αρχή.

Η ανάσταση του Sherlock από τον κόσμο των νεκρών

(1/1 προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο της 3ης σεζόν)

Το καλό πράγμα αργεί να γίνει λένε και στην περίπτωση του 3ου κύκλου του «Sherlock» ισχύει. Μπορεί να περιμέναμε 1,5 χρόνο, αλλά η σειρά επέστρεψε εντυπωσιακά. Ο Holmes αναστήθηκε και νέοι εχθροί έρχονται να του αναστατώσουν τη ζωή.

 

Ο David Sedaris στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

(19/2)

Είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους κωμικούς συγγραφείς, υπέροχο και σπάνιο χιούμορ. Ένας πραγματικός μετρ της σάτιρας.

 

Το έργο «Ξημερώνει Κυριακή» στο ΘΕΑΤΡΟΝ

(από 26/2)

Εμπνευσμένο από τα αγαπημένα τραγούδια του Λευτέρη Παπαδόπουλου και του Μίμη Πλέσσα, είναι το έργο που ανεβαίνει στο ΘΕΑΤΡΟΝ του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Στο «Ξημερώνει Κυριακή» πρωταγωνιστεί η Ελλάδα του σήμερα, με το θυμό, την απόγνωση, τις μάταιες θυσίες, τη φτώχεια, την προδοσία αλλά και τις ελπίδες, τα όνειρα, την αγάπη, την αλληλεγγύη και τη μαχητικότητα. Παίζουν οι: Κώστας Αρζόγλου, Γιώτα Φέστα, Μιχάλης Μητρούσης, Δημήτρης Αλεξανδρής, Βασίλης Παλαιολόγος, Δώρα Χρυσικού, Αννίτα Κούλη, Γιάννης Καραούλης.

 

Οι Black Rebel Motorcycle Club στο Acro

(4/3)

Ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της rock σκηνής την τελευταία 10ετία έρχονται από τα μέρη μας. Στις 5 Μαρτίου θα εμφανιστούν και στο Principal της Θεσσαλονίκης.

https://www.youtube.com/watch?v=pbT-ooPlSqQ

 

Νέο άλμπουμ για τον… Johnny Cash!

(25/3)

Ok, για κάποιον που πέθανε το 2003 είναι λίγο δύσκολο να βγάλει νέο δίσκο 11 χρόνια μετά. Απλά το «Out Among the Stars» περιέχει μερικές από τις χαμένες ηχογραφήσεις του Johnny Cash από τη δεκαετία του ’80, που ανακάλυψε ο γιος του πριν από μια διετία.

 

Η 4η σεζόν του «Game of Thrones»

(Απρίλιος)

Ο 3ος κύκλος κλείνει με τη σφαγή (σχεδόν) όλης της οικογένειας Stark, τον φόβο της εισβολής των ανθρώπων και των αθάνατων που ζουν πέρα από το τοίχος, την αποφασιστικότητα της Καλίσι να καθίσει στον θρόνο και γενικά γίνεται ένας χαμός. Και εμείς οι Stark fans θέλουμε να πάρουμε λίγο το αίμα μας πίσω από τους Lannister! Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η οριστική ημερομηνία που βγει το πρώτο επεισόδιο στις μικρές οθόνες.

 

Οι XMen φοράνε και πάλι τη στολή τους

(23/5)

Από το 2000 και μετά είναι οι αγαπημένοι μας superheroes. Και αφού έχουμε δει όλες τις προηγούμενες ταινίες τους, δεν θα γυρίσουμε την πλάτη στο 7ο φιλμ. Γιατί αυτή τη φορά το παλιό και το νέο cast ενώνεται. Μόνο ο Hugh Jackman μένει ο ίδιος. Σε όλες τις εποχές.

 

10 χρόνια Ejekt festival

(25/6)

Το γνωστό φεστιβάλ κλείνει μια δεκαετία ζωής και ετοιμάζεται να το γιορτάσει μεγαλοπρεπέστατα. Ήδη έχει ανακοινωθεί η εμφάνιση των Kasabian, αλλά το νιώθουμε ότι θα έρθουν και άλλα μεγάλα ονόματα. Τέτοια γενέθλια δεν θα περάσουν έτσι απλά.

 

Επιτέλους το «Sin City» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

(22/8)

Μετά από 9 χρόνια, που είχε κυκλοφορήσει το «Sin City», πολλές ακυρώσεις και ακόμα περισσότερες φήμες, όλα είναι έτοιμα για το sequel. Οι Frank Miller και Robert Rodriguez ενώνουν τις δυνάμεις τους, έχοντας στο «A Dame to Kill for» τους Bruce Willis, Jessica Alba, Mickey Rourke, Josh Brolin, Eva Green.