1. Αποτελεσματικότητα. Οι ερυθρόλευκοι ήταν πιο ουσιώδεις και απειλητικοί στις επιθέσεις τους, όπως είδαμε και στη φάση του πρώτου γκολ, όπου ο Ιντέγε κάνει κίνηση… που θα την ξαναδεί κι ίδιος σήμερα.

2. Αμυντική τακτική. Είναι αυτό που λέμε «δουλεμένο στην προπόνηση». Σε κάθε επιστροφή των παικτών του Σίλβα, διακρινόταν στο γήπεδο το στήσιμο της ομάδας και οι κλειστές γραμμές που δεν άφηναν περιθώρια.

3. Το ρόστερ. Ο Ολυμπιακός είχε καθαρίσει το παιχνίδι από το 36′, με Ιντέγε και Μιλιβόγεβιτς, χωρίς να έχει στην αρχική ενδεκάδα Τσόρι και Καμπιάσο.

4. Ρομπέρτο ή… Άγιος Ρομπέρτο. Ο Ισπανός τερματοφύλακας, αν και δεν είχε καλό ξεκίνημα στον αγώνα, βρήκε τα γνωστά πατήματά του και απογειώθηκε όποτε χρειάστηκε. Συν, ότι έδωσε μαθήματα πολιτισμού τόσο με την κατάθεση στεφάνου, όσο και με τη συμπεριφορά του εντός αγωνιστικού χώρου.

5. Κώστας Φορτούνης. Ο Έλληνας Τσόρι, ο οποίος αν δεν συναντηθεί με την ατυχία κι αν δεν φύγει το μυαλό του με αερόστατο για το γύρο του κόσμου σε 80 μέρες, θα γίνει καλύτερος από τον Αργεντίνο παικταρά. Δύο ασίστ στην Τούμπα, δύο γκολ και… φιλάκια.

6. Σιόβας-Μποτία. Σε αυτό το σημείο γίνεται αντιληπτός ο βαθμός υπεροχής του Ολυμπιακού και η εξουδετέρωση των αντιπάλων επιθετικογενών παικτών. Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί του Ολυμπιακού, που δεν τους λες και δίδυμο Μέλμπεργκ-Παπαδόπουλου, δεν τρόμαξαν σχεδόν καθόλου στο ματς και έβγαλαν καθαρά τις φάσεις, με τη βοήθεια των Κασάμι-Μιλιβόγεβιτς.

https://www.youtube.com/watch?v=b7dP8jxw8yo

7. Μάρκο Σίλβα. Ο άνθρωπος που ήρθε εφέτος στον ηλεκτρικό πάγκο του πρωταθλητή και κοντεύει να κερδίσει… νέο συμβόλαιο. Ενα ραδιοφωνικό σλόγκαν που θα του ταίριαζε είναι «λίγα λόγια, πολλή μουσική», αφού ο ρυθμός που δίνει στην ομάδα του είναι μεταξύ σκληρού ροκ και ροκ μπαλάντας.

8. Διοίκηση. Όλα ξεκινούν από ψηλά. Η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει φορτώσει τον Πορτογάλο προπονητή με… δύο ενδεκάδες και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά. Εξι στα έξι και ένα μεγάλο ευρωπαϊκό διπλό στο Τσου-Λου.