Τουρίστας από την Κω ελέγχεται για βαριά μεταδοτική ασθένεια

Σε αναμονή της διάγνωσης το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Τουρίστας από την Κω ελέγχεται για βαριά μεταδοτική ασθένεια

Σε αναμονή της διάγνωσης το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.


Συναγερμό στις ιατρικές αρχές χτύπησε το γεγονός της νοσηλείας τουρίστα από την Κω σε ιδιωτικό θεραπευτήριο με συμπτώματα βαριάς μεταδοτικής ασθένειας, με το ΚΕΕΛΠNO, ωστόσο, δια του προέδρου του Αθ. Γιαννόπουλου να μην επιβεβαιώνει την διάγνωση για χολέρα, αλλά να βρίσκεται σε αναμονή για την τελική διάγνωση. 

Ο 79χρονος Ολλανδός παρουσίασε έντονη διάρροια ενώ έκανε τις διακοπές του στην Κω και από τους γιατρούς κρίθηκε ότι πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στην Αθήνα.

Όπως δήλωσε στο newpost ο πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος ''o άνθρωπος νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας και γίνονται όλοι οι εργαστηριακοί έλεγχοι προκειμένου να διαγνωστεί τι ακριβώς έχει. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για χολέρα ή για οποιοδήποτε άλλο νόσημα, πριν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις''. 

Από την πλευρά του θεραπευτηρίου απέφυγαν να σχολιάσουν το περιστατικό στο newpostαπαντώντας ότι δεν επιθυμούν να κάνουν κανένα σχόλιο για το γεγονός. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα βγουν σήμερα αργά το απόγευμα ενώ στο νησί έχει σπεύσει κλιμάκιο του κέντρου για να ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες νόσησε ο Ολλανδός. 

Στο μεταξύ, οι επιστήμονες εξετάζουν και το πρόγραμμα των διακοπών του Ολλανδού, καθώς διερευνάται εάν το προηγούμενο διάστημα προτού αφιχθεί στην Κω, είχε ταξιδέψει και εκτός Ευρώπης, σε χώρες υψηλού κινδύνου για μεταδοτικά νοσήματα.

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ με ανακοίνωσή του ενημέρωσε για το περιστατικό και επιβεβαίωσε την αναμονή για τα τελικά μικροβιολογικά αποτελέσματα.

Συστήνει, δε, όπως και σε όλες τις λοιμώδεις διάρροιες την προσεχτική εφαρμογή όλων των μέτρων υγιεινής, σχετικά με την κατανάλωση νερού και τροφών καθώς και την προσεκτική υγιεινή των χεριών σε όλες τις περιπτώσεις. 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα