Σε μια καθημερινότητα γεμάτη από κανόνες και πρέπει, υπάρχει η ανάγκη της έκφρασης και της μοναδικότητας. Οι freerunners το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό, εξερευνώντας τον κόσμο με πυξίδα τη δίψα τους για έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Και όταν αντιμετωπίζουν κούραση και δυσκολίες, δεν το βάζουν κάτω αλλά πεισμώνουν και προχωρούν…γιατί μόνο έτσι βρίσκουν την ελευθερία.

“Κατάλαβα πως θέλω να κάνω freerunning όταν συνειδητοποίησα ότι δε με κάλυπταν τα αθλήματα που είχα δοκιμάσει ως τότε. Έτσι επέλεξα κάτι που ήταν διαφορετικό, τεχνικά πιο δύσκολο και δημιουργικό. Και στη συνέχεια είδα ότι όσο έβαζα στόχους, τους πετύχαινα. Πέρα από το freerunning όμως κάνω και tricking, B-boying, acrostreet και εξασκώ μερικές βασικές κινήσεις της capoeira.”

O Δημήτρης Κυρσανίδης στη Θεσσαλονίκη

Ο Δημήτρης από τη Θεσσαλονίκη, κάνει freerunning εδώ και 8 χρόνια. Τον Οκτώβριο του 2014 έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που ανέβηκε στο βάθρο του Red Bull Art of Motion, του μεγαλύτερου διαγωνισμού freerunning στον πλανήτη που θα γίνει φέτος για 5η χρονιά στη Σαντορίνη, στις 3 Οκτωβρίου.


Η Θεσσαλονίκη πάνω από τον Λευκό Πύργο

“Τον τελευταίο χρόνο ταξίδεψα σε πολλές χώρες χάρη στο freerunning,” μας λέει. “Μόνο το καλοκαίρι πήγα σε Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Βουλγαρία και Τουρκία! Από τα μέρη που έχω κάνει freerunning θα έβαζα πρώτο το Team Jiyo Park στην Δανία και μετά, το freerunning πάρκο στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας είναι σε άλλο level. Σ’ αυτά τα ταξίδια μαθαίνω καινούργια πράγματα από νέους και παλιούς freerunners. Καινούργιες τεχνικές και τρόπους κίνησης. Σίγουρα μαθαίνω πράγματα για τη νοοτροπία κάθε χώρας και του κόσμου εκεί. Και φυσικά βλέπω αξιοθέατα – που πολλές φορές αξιοθέατο για μένα μπορεί να είναι και ένα legendary spot. Κάνω πολλές συζητήσεις με κόσμο που θαύμαζα και θαυμάζω. Κυρίως ανοίγει το μυαλό μου.”




Το Red Bull Art of Motion θα μεταδοθεί live και το Red Bull TV στις 16:00 ώρα Ελλάδος στις 3 Οκτωβρίου. Το Red Bull TV είναι διαθέσιμο σε τηλεοράσεις με πρόσβαση στο internet, κονσόλες gaming, κινητά και άλλα. Για πλήρη λίστα με τις υποστηριζόμενες συσκευές.