Είναι γνωστό ότι ως Provocateur αγαπάμε τις γυναίκες. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από την ψηφοφορία μας η κατηγορία «Η Ελληνίδα της Χρονιάς». Μακάρι να είχαμε θέση για πολλές περισσότερες, αλλά τελικά μόνο 5 μπήκαν στον… τελικό. 

Η all time classic Ελένη Μενεγάκη, που εδώ και αρκετά χρόνια αποτελεί τη βασίλισσα της τηλεόρασης. Η Σία Κοσιώνη που δείχνει έτοιμη να γίνει η καλύτερη anchorwoman της χώρας. Η νέα, αλλά εντυπωσιακή Δούκισσα Νομικού, που φέτος βλέπει τις μετοχές της να απογειώνονται. Αλλά και η κλασική Μαρία Ναυπλιώτου, η οποία κατάφερε με την αθόρυβη δουλειά της να είναι μια από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της, χωρίς τυμπανοκρουσίες και… έντεχνους διθυράμβους. 

Και μάλιστα αυτή ήταν που είχε μέχρι την τελευταία εβδομάδα το προβάδισμα στην κατηγορία «Η Ελληνίδα του 2013». Ωστόσο τις προηγούμενες 7 ημέρες, σε μια εντυπωσιακή «μάχη» στήθος με στήθος, ο τίτλος… γλίστρησε από τα χέρια της και το στέμμα πήγε αλλού. 

Η Πόπη Τσαπανίδου έκανε μια εντυπωσιακή χρονιά. Ταπεραμέντο Ναπολιτάνας, ομορφιά μεσογειακής προελεύσεως και γοητεία βγαλμένη από την εποχή του ρομαντισμού, που τα συνδυάζει άψογα με τον δυναμισμό της, κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις και τους ψήφους. 

Η αγαπημένη δημοσιογράφος έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει να ρισκάρει – και το καλοκαίρι που μας πέρασε αποφάσισε να χαλάσει τη βολή της. Μετά από το επιτυχημένο πέρασμα από το ΣΚΑΪ, όπου έστησε τη ζώνη 10.00-13.00, πήρε ένα ακόμη ρίσκο, μετά τη φυγή της από την ΕΡΤ και μετακόμισε στο STAR. 

Μέσα στο 2013 παρουσίασε εκπομπές που είχαν μεγάλη παρεμβατικότητα, εκτός από τηλεθέαση, ενώ η δυνατότητά της να «τσαλακώνεται» ανά πάσα στιγμή, αφού απέχει χιλιόμετρα από τις wannabe σταρλετίτσες με τις δεκάδες ανασφάλειες, την έχουν μετατρέψει σε μία από τις αγαπημένες παρουσίες της μικρής οθόνης. 

Αποτελέσματα «Η Ελληνίδα του 2013» 

Πόπη Τσαπανίδου 30% 

Μαρία Ναυπλιώτου 28%

Δούκισσα Νομικού 17%

Σία Κοσιώνη 15% 

Ελένη Μενεγάκη 10%