Κως: Συντονισμένες κινήσεις για τους πρόσφυγες

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Κω πραγματοποιήθηκε το πρωί.

Κως: Συντονισμένες κινήσεις για τους πρόσφυγες

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Κω πραγματοποιήθηκε το πρωί.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κυρίτσης ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Μετανάστευσης Ιωάννη Μουζάλα, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιος Γιανννόπουλος και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σεβαστιανός Μαραγκός. 

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Μουζάλας τόνισε «πως τo προσφυγικό αποτελεί ένα από τα κύρια θέματα που απασχολεί την υπηρεσιακή κυβέρνηση, και απαιτεί διαχείριση και όχι διεκπεραίωση, είναι το οξύτερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα νησιά».

Η Κως είναι το πρώτο νησί που έρχομαι, είπε ο κ. Μουζάλας, επισημαίνοντας ότι είχε μια εξαιρετική συνεργασία με τον δήμαρχο και ότι γρήγορα θα βρεθούνε λύσεις που να φέρνουν την τοπική αυτοδιοίκηση σύμμαχο στην προσπάθεια της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθ. Γιανννόπουλος τόνισε «πως μεταφέρθηκε στο νησί η καλύτερη κινητή μονάδα που διαθέτει το υπουργείο Υγείας, η οποία θα τοποθετηθεί στο σημείο που θα μας υποδείξει ο Δήμαρχος, για να μπορέσουμε με επιστημονική επάρκεια να καλύψουμε σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας τις ανάγκες όλων αυτών των προσφύγων».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κω τόνισε «ότι με τη σημερινή συνάντηση, διαπιστώνω ότι τουλάχιστον αυτή την περίοδο έχουμε έναν συνομιλητή αξιόπιστο και όχι αυτό το οποίο ζήσαμε την προηγούμενη περίοδο. Ο πρώτος στόχος που θέσαμε είναι να μπορέσουμε να διεκπεραιώσουμε μεγάλο αριθμό, κυρίως Πακιστανών και άλλων μη Σύριων, που έχουν παραμείνει στην Κω αρκετό διάστημα, και κάνουμε μια προσπάθεια αντίστοιχη με αυτή που κάναμε στο κλειστό γυμναστήριο να δώσουμε έναν χώρο στη διεύθυνση αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας».

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα