Παράπονο δεν έχουμε. Η χρονιά που φεύγει ήταν γεμάτη από πολλές και καλές σειρές. Άλλωστε ποιος μπορεί να ξεχάσει το «Breaking Bad» και το επικό τέλος του, που παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη; Εντυπωσιακή ήταν όμως και η επιστροφή του Kevin Spacey στη μικρή οθόνη μέσα από τη web σειρά «House of Cards», που πήγε κόντρα σε όλα τα δεδομένα. Ενώ για μια ακόμη χρονιά τα zombie του «Walking Dead» και το μυστήριο του «Homeland» κράτησαν πολλούς με κομμένη την ανάσα. 

Όμως οι ανατροπές στο «Game of Thrones» ήταν αυτές που ξεχώρισαν μέσα στο 2013. Επικό, διδακτικό, μακιαβελικό. Κεντρικοί ήρωες που σκοτώνονται για… πλάκα. Δολοπλοκίες που κάνουν άνω-κάτω ζωές και βασίλεια. Θηλυκή πονηριά και ερωτισμός. Βίαιο, πολλές φορές αποκρουστικό, αλλά αληθινό! Η τηλεοπτική μεταφορά των βιβλίων του George R.R. Martin αποτελεί κορυφαίο δείγμα συγγραφικής πλοκής. 

Το «Game of Thrones» μετά από τρεις σεζόν, καθηλώνει εκατομμύρια τηλεθεατών σε όλη την υφήλιο. Ενώ οι σκηνές του θεωρούνται από τις πλέον σοκαριστικές – ναι, ποιος μπορεί να ξεχάσει τη σφαγή στον «Ματωμένο Γάμο» που ουσιαστικά ξεκλήρησε την οικογένεια Stark; 

Και όπως όλα δείχνουν ακόμα περισσότερες ανατροπές έρχονται στις επόμενες σεζόν. 

Αποτελέσματα «Η καλύτερη σειρά του 2013»

Game of Thrones 38% 

Breaking Bad 21% 

House of Cards 17%

Homeland 16% 

The Walking Dead 7%