Δεν είναι και τόσο συνηθισμένο να έχεις στην ιδιοκτησία σου ένα jetpack, το αεριωθούμενο εκείνο μέσο που μπορεί να σε μετατρέψει σε έναν εν δυνάμει… Superman. Όπως, επίσης, δεν είναι καθόλου συνηθισμένο να το χρησιμοποιείς για να πετάξεις πάνω από το όρος Fuji στην Ιαπωνία ή κατά μήκος του Grand Kanyon στις ΗΠΑ.
 
Αλλά, για μισό λεπτό… Ποιος σας είπε ότι ο Yves Rossy είναι ένας συνηθισμένος τύπος;
 
Ο 56χρονος ελβετός και λάτρης των αιθέρων, “χτύπησε” για μία ακόμη φορά, πραγματοποιώντας -από κοινού με τον Vince Reffet- δύο εκπληκτικές πτήσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η πρώτη, πάνω από την ονειρεμένη έρημο της περιοχής και η δεύτερη πάνω από τους ουρανοξύστες του επιβλητικού Ντουμπάι.

Κι αν η ταχύτητα των πτήσεων τους, η οποία έφτανε μέχρι και τα 200 χιλιόμετρα την ώρα, ήταν στην πρώτη περίπτωση “αθώα”, το να περνάς σύριζα από το Burj Khalifa, το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, αν μη τι άλλο απαιτεί αρκετά κιλά… θάρρους και θράσους.
 
Αλλά, εδώ που τα λέμε… Τι να μας πουν κι αυτοί από τη ζωή τους όταν εμείς παίζουμε άφοβα κάθε Κυριακή απόγευμα 5 επί 5 για 60 ολόκληρα λεπτά; Το ότι εμείς δεν είμαστε αυτάρεσκοι και δεν βιντεοσκοπούμε τα γκολ που βάζουμε χρησιμοποιώντας περίτεχνα το μύτο, δεν μειώνει καθόλου τo thug life μας…