Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πολλές ταινίες στη χώρα μας που να ασχολούνται με το θέμα των μεταναστών δεύτερης γενιάς στη χώρα μας. Ίσως να μην υπάρχει και καμία. Ή τουλάχιστον δεν υπήρχε μέχρι την εμφάνιση του εξαιρετικού δημιουργήματος των Βαέ Αμπραμπιάν και Πέτρου Γιασεμή, Stolen Futures

Η ταινία μας παρουσιάζει την καθημερινότητα του Σάμι, νεαρού γεννημένου στην Ελλάδα με αφρικανικές ρίζες. Ο Σάμυ, απόφοιτος λυκείου αφρικανικής καταγωγής, γιορτάζει τα γενέθλια της ενηλικίωσής του με μια παρέα φίλων από το σχολείο. Γεμάτος φτερά και όνειρα, είναι σε πλήρη άγνοια για τη μοίρα που του κρύβει η ετικέτα “παιδί μεταναστών”.

 

Σημείωμα των σκηνοθετών :
H ταινία είναι βασισμένη σε αληθινές ιστορίες και προσεγγίζει την προβληματική της ένταξης της 2ης γενιάς παιδιών μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

 

 

Ερμηνεύουν:
Σαμουήλ Ακινόλα, Κοσμάς Χατζής, Παναγιώτης Μπενέκος, Πέτρος Γιασεμής, Μαρία Σκαφτούρα, Σωτήρης Οικονομόπουλος, Τιγκράν και Βαε Αμπραμιάν, Λίτσα Παναγοπούλου, Ελισάβετ Γιαννακίδη, Σταυρούλα Κολοκοτρώνη, Χριστίνα Γιερογιάν, Άνι και Νταβίτ Γκιζγκιζιάν, Σοφία Μάρκου.

Παραγωγή:
Lost Generation Filmmakers, 2015, Βαε Αμπραμιάν & Πέτρος Γιασεμής.