Τέλη της δεκαετίας του ’80 και ο Μιχάλης Μυτακίδης, μαζί με άλλους 2-3 “πατέρες” του ελληνικού χιπ χοπ, φέρνει στα μέτρα τα ελληνικά τον Κώδικα. Αυτόν που κατέφθασε από την άλλη άκρη του Ατλαντικού και τον οποίο οι πρωτοπόροι αυτοί νέοι άρχισαν να παρουσιάζουν μέσα από τα “νεότευκτα” τότε συγκροτήματά τους στο ανυποψίαστο ελληνικό κοινό.

Ο Μιχάλης ο Μυτακίδης, λοιπόν, από τους πρώτους που έφερε στα ελληνικά πικ απ τις μονότονες και δραστικές λούπες του χιπ χοπ. Και ήταν -παραδόξως- εκείνος που φρόντισε λίγο αργότερα να αποστασιοποιηθεί από αυτό που σιγά σιγά γεννιόταν και αυτοχαρακτηρίζονταν ως “ελληνικό χιπ χοπ”, δημιουργώντας ένα ολόδικό του μουσικό κίνημα: το Low Bap.


Μέχρι το Νοέμβρη που η μπάντα θα διακόψει τις εμφανίσεις της, θα ακολουθήσει μια σειρά από στερνές μυσταγωγίες. Μία από αυτές, θα λάβει χώρα σήμερα το βράδυ στις 10, στην Πετρούπολη.
 

Εκεί, στο προσήνεμο θέατρο Πέτρας, θα μας περιμένει ο πατέρας και η μάνα της Low Bap. Και αφότου γίνουμε μια μεγάλη αγκαλιά από τραγούδια, σκέψεις κι αναμνήσεις, θα μας καλέσει να αποχαιρετιστούμε και να μετρηθούμε μεταξύ μας υπό τις νότες του μυστηριακού “Σκιάχτρου”. Μέχρι το επόμενο αντάμωμα. Μέχρι ο κύκλος του θρυλικού συγκροτήματος να κλείσει -όχι οριστικά αλλά- για να ανοίξει ένας άλλος νέος που θα κοιτάζει κατάματα τους καιρούς και θα μας προσφέρει απλόχερα μερικά από τα κουράγια του…
 
 
Φωτογραφία: Dimitris The Athens