Μέγας Αλέξανδρος ο... ροκαμπίλης! (video)

Πήγαμε και είδαμε τον μεγάλο στρατηλάτη να παίρνει σάρκα και οστά στο Μέγαρο Μουσικής. Από τον Ντίνο Ρητινιώτη.

Μέγας Αλέξανδρος ο... ροκαμπίλης! (video)

Πήγαμε και είδαμε τον μεγάλο στρατηλάτη να παίρνει σάρκα και οστά στο Μέγαρο Μουσικής. Από τον Ντίνο Ρητινιώτη.


Δεκάδες τα επίθετα, τα ουσιαστικά, οι τίτλοι που έχουν χρησιμοποιηθεί για να τον συνοδεύσουν. Μέγας, κοσμοκράτορας, ευφυής, στρατηλάτης, Ισκάντερ, κατακτητής, οικουμενιστής, πανούργος,  Φαραώ, ηγεμόνας... Και να που φτάσαμε στο 2015 για να προσδώσουμε στον Μέγα Αλέξανδρο έναν ακόμη χαρακτηρισμό, διαφορετικό πολύ από όλα εκείνα τα προγενέστερα που εστίαζαν αποκλειστικά και μόνο στις στρατιωτικές και ηγετικές του ικανότητες: Αλέξανδρος ο... ροκαμπίλης! 

Όχι, δεν πρόκειται για ιεροσυλία απέναντι σε μία από τις μεγαλύτερες μορφές που έχει αναδείξει το έθνος, αλλά για μία ιδιότυπη μεταφορά της αλεξανδρινής ιστορίας στο σήμερα. Μια όπερα με ροκ πρόσημο, που μετά την πολύ πετυχημένη της παρουσία πέρυσι στη Θεσσαλονίκη, ήρθε χτες το βράδυ και στην πρωτεύουσα.  

Η ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, λοιπόν, μπροστά στα μάτια μας. Πάνω στη σκηνή της αίθουσας "Αλεξάνδρας Τριάντη" στο επιβλητικό Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Χωρισμένη σε θεματικές και σε υποενότητες: Από τη γνωριμία του Φιλίππου και της Ολυμπιάδας στη Σαμοθράκη, στις αριστοτελικές διδαχές και την τιθάσευση του Βουκεφάλα, μέχρι τη συνάντηση με τον κυνικό Διογένη στη Κόρινθο, την στρατιωτική προετοιμασία, την εκστρατεία στις εσχατιές του κόσμου, τον έρωτα, την προδοσία, τον θάνατο.  

 

 

30 ηθοποιοί, χορευτές, τραγουδιστές και μια 10μελής ορχήστρα και στο επίκεντρο ο Δημήτρης Τικτόπουλος στο ρόλο του "βέλτιστου των Ελλήνων". «Alexander the Great. Rock Opera», λοιπόν, του Κωνσταντίνου Αθυρίδη. Σε παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) και με την υπογραφή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του τελευταίου, Γιάννη Βούρου. Για δύο ακόμη παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σήμερα 28 και αύριο 1 Μαρτίου (αίθουσα Τριάντη, ώρα έναρξης 20:00). Καλό είναι να γνωρίζετε πως το έργο είναι στην αγγλική με ελληνικούς υπέρτιτλους και έχει διάρκεια μιας ώρας και 20 λεπτών.

Όσον αφορά τις τιμές των εισιτηρίων; Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, 65+: 15 ευρώ, Γ' ζώνη: 20 ευρώ, Β' ζώνη: 20 ευρώ, Α' ζώνη: 30 ευρώ, διακεκριμένη ζώνη: 50 ευρώ. 

 

 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα