Το φρέσκο ψάρι ήταν πάντα μια από τις καλές επιλογές όταν ήθελες να βάλεις μπροστά το σχέδιο “εντυπωσιασμός γυναίκας”. Ωστόσο, το καλό το ψαρικό δεν ενδείκνυται μονάχα για… ρομαντσοκαταστάσεις. Το ίδιο απολαυστικό είναι και για εξόδους με την παρέα ή την οικογένειά σου.

Αφού, λοιπόν, οι ψαροταβέρνες αποτελούν ένα ιδανικό μπαλαντέρ εξόδου για όλα τα γούστα, ας δούμε τέσσερις από αυτές οι οποίες διαθέτουν παράδοση στο φρέσκο ψάρι και σίγουρα θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο. Είτε βγεις για το πρώτο σου ραντεβού, είτε απλώς για να απολαύσεις ποιοτικό χρόνο με τα φιλαράκια και τους δικούς σου…

 

Δουράμπεης

Τι να πει κανείς για τον Δουράμπεη; Είναι κατά γενική ομολογία, ένα σημείο αναφοράς για την Καστέλλα και για τους λάτρεις του ψαριού. Καθημερινά, ο μάγειρας του μαγαζιού επιλέγει πολύ προσεκτικά ό,τι πιο φρέσκο από τα καΐκια που τον προμηθεύουν. Η παράδοση ξεκινά από την δεκαετία του ’30 όταν οι ψαροφαγάδες της εποχής πήγαιναν στο τότε Τουρκολίμανο και στον Δουράμπεη για το φρέσκο ψάρι του.

 

‘Αι Νικόλας

Σίγουρα δεν περίμενες ότι ανάμεσα στα πελώρια εταιρικά κτίρια της Λεωφόρου Συγγρού θα συναντούσες ένα τόσο εκλεπτυσμένο εστιατόριο και μάλιστα με εξειδίκευση στο ψάρι! Το θεϊκό καρπάτσιο λαβράκι πάνω σε αλμύρα και το ραγού θαλασσινών είναι σίγουρα λόγος για να ξαναπάς.

 

4 Αδέρφια

Άλλο ένα στέκι του Μικρολίμανου εδώ και χρόνια είναι τα 4 Αδέρφια. Εδώ και 30 χρόνια σερβίρουν τα φρέσκα ψάρια τους σε αυτό το πειραιώτικο στέκι. Η θέα στο Μικρολίμανο θα σε ταξιδέψει σε κάποιο Κυκλαδίτικο νησί, ενώ αν πας το καλοκαίρι θα απολαύσεις φρέσκους ψαρομεζέδες κάτω από τα αστέρια, μιας και η οροφή ανοίγει.

 

Κυρά-Ζωή

Σέρβιρε φρέσκα θαλασσινά και ψάρια πριν ακόμα γίνει η Καισαριανή τοπ προορισμός για τους ψαροφαγάδες. Οι συνταγές δικές της, πάντα όμως εμπνευσμένες από την ελληνική παράδοση. Από τότε που άνοιξε η Κυρά-Ζωή, η περιοχή έγινε στέκι για τους καλοφαγάδες. Φυσικά η επιλογή της ψαροταβέρνας της Κυρά-Ζωής είναι πάντα πρώτη ανάμεσα στα υπόλοιπα μαγαζιά της πλατείας.

 

Αν λοιπόν σου αρέσει το καλό ψάρι και θέλεις να εντυπωσιάσεις μπες στο e–table.gr και κάνε δωρεάν μια online κράτηση το μαγαζί που προτιμάς με έκπτωση έως και 20%.