End Of Iris. Δεν έχουμε να κάνουμε με wannabe πιτσιρικάδες που στήνονται μπροστά από ένα μικρόφωνο, γρατζουνάνε απλώς δυο κιθάρες και χτυπάνε αμήχανα τα κλαμπατσίμπαλα τους. Έχουμε να κάνουμε με μερικούς ωραίους τύπους, που η μουσική γι’ αυτούς είναι πράγματι (και δεν είναι καθόλου κλισέ αυτό) η μεγάλη τους καψούρα. Κι εκτός από καψούρα, είναι και το αντικείμενο των σπουδών τους. Και το γεγονός αυτό, η ολοκληρωτική αφοσίωση, δηλαδή, σε αυτό που αγαπάνε, είναι κάτι που (προσοχή, εδώ ακολουθεί όντως κλισέ) βγαίνει απλόχερα προς τα έξω.

Αποφάσισαν να μετουσιώσουν αυτήν τους την τρέλα με τη μουσική σε συγκρότημα κάπου μέσα στο 2011. Τρία χρόνια μετά, η μπάντα των πιτσιρικάδων από το Καματερό, θα σε πείσει από το πρώτο άκουσμα ότι το έχει ψάξει το θέμα…

Κι αυτό επειδή καταφέρνει και συνδυάζει από alternative rock και metal, έως κλασική και ποπ μουσική. Με επιρροές κυρίως από την αγγλόφωνη ροκ σκηνή και συγκροτήματα όπως 30 Seconds To Mars, Muse, Linkin Park, System of a Down, Architects, έως τα ιερά τέρατα της κλασικής, τον J.S. Bach, τον F.Chopin , τον W.A. Mozart κ.α.

Τα τρία αδέρφια, λοιπόν, ο 24χρονος Γιώργος Τσιγκουράκος (πιάνο,  synthesizer , φωνητικά , στίχοι, σύνθεση), ο 22χρονος Θοδωρής (κλασικό & ηλεκτρικό βιολί) και ο 21χρονος Αλέξανδρος (κλασική & ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά, σύνθεση), από κοινού με τον 22χρονο Σταύρο Τσίλογλου στο ηλεκτρονικό μπάσο και τον βενιαμίν της παρέας Θέμη Κόλλια -ο οποίος αν και μόλις 13 χρονών δίνει το ρυθμό από τα ντραμς και τα κρουστά- σχηματίζουν ένα δυναμικό σχήμα το οποίο έχει ήδη λάβει μέρος σε αρκετές διοργανώσεις. Παράλληλα, έχουν στο ενεργητικό τους και μια στουντιακή και επαγγελματική δουλειά, με τίτλο “A New Era”, η οποία ηχογραφήθηκε το 2013 και εκδόθηκε από την ανεξάρτητη FM-Records Label.

Τελευταία τους δουλειά είναι η διασκευή του “El Tango De Roxanne” (Το Τανγκό της Ρωξάνης) από το γνωστό μιούζικαλ, Moulin Rouge. Σήμερα εργάζονται σε νέο υλικό για single αλλά και album.
 

 

«Ως End Of Iris έχουμε πάρει την σημερινή μας μορφή τον τελευταίο χρόνο και είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα που απορρέει από όλο αυτό, τόσο μουσικά, όσο και σε θέματα συνεργασίας.», ξεκινούν την κουβέντα μας και αναπόφευκτα η πρώτη ερώτηση έχει να κάνει με το αν το γεγονός ότι τρία αδέλφια συμπράττουν, είναι κάτι που βοηθά ή όχι. «Θεωρούμε μεγάλο πλεονέκτημα το ότι και οι τρεις βρισκόμαστε στο ίδιο συγκρότημα. Πολλές φορές εξυπηρετεί σε θέματα καθημερινής συνεργασίας, αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι πως αποτελεί τον βασικό λόγο, το κυρίως στήριγμα για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε.»


 

 

Τόσο τα τρία αδέρφια, όσο κι Σταύρος μαζί με τον μαθητή-ντράμερ, ζουν στην περιοχή του Καματερού. «Μας διευκολύνει ακόμα περισσότερο. Και δεν έχει να κάνει απλώς με το ότι διευκολύνονται οι μετακινήσεις μας για τις πρόβες, τις ηχογραφήσεις ή ακόμα και για μια απλή βόλτα για ένα καφέ  ή μια μπύρα. Πιστεύουμε ότι πέρα από την μουσικότητα και τον επαγγελματισμό που πρέπει να διακατέχει ένα συγκρότημα, το μυστικό είναι η συνεργασία, η κατανόηση και η φιλία. Πρώτα προσπαθούμε να τα έχουμε ‘καλά’ σαν φίλοι και ύστερα σαν συγκρότημα.»

Η πεντάδα με τα διαφορετικά μουσικά ακούσματα και το ιδιαίτερο ηχητικό αποτέλεσμα, ελπίζει σε ένα λαμπρό μέλλον «αν και κάτι τέτοιο φαντάζει αρκετά αμυδρό στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα. Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει πλήξει όλους τους τομείς, πόσο μάλλον τον καλλιτεχνικό τομέα. Παρά τις δυσκολίες, όμως, δεν πτοούμαστε και συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε σωστά και επαγγελματικά, προσπαθώντας να φτάσουμε τα πρότυπα του εξωτερικού. Και ίσως κάποια μέρα να τα ξεπεράσουμε

Και η τελευταία τους αυτή κουβέντα, δεν μου φαντάζει καθόλου ευχολόγιο…
 

 

 

Who is who:

Γενικά, όλα τα μέλη του συγκροτήματος είναι ενεργοί μουσικοί ,με σπουδές πολλών χρόνων. Ο Γιώργος είναι ήδη διπλωματούχος Πιανίστας, καθηγητής Θεωρητικών-Αρμονίας αλλά και τελειόφοιτος στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλ/νιών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Αλέξανδρος επίσης είναι διπλωματούχος Θεωρητικών-Αρμονίας ,βρίσκεται στο τελευταίο χρόνο για να αποκτήσει το δίπλωμα Κλασσικής Κιθάρας . Επίσης, βρίσκεται στο 4ο έτος του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Θοδωρής σπουδάζει ήδη 12 χρόνια Κλασσικό Βιολί και βρίσκεται στο τέλος των σπουδών του. Επιπροσθέτως, διανύει το 5ο έτος του στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλ/νιών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Και τα 3 αδέλφια ασκούν το επάγγελμα Καθηγητή Ιδιαίτερων Μαθημάτων σε μικρούς και μεγάλους, ο καθένας αντίστοιχα στο μουσικό όργανο που σπουδάζει.

Ο Σταύρος ασχολείται με την Κλασσική Κιθάρα και το Ηλεκτρονικό Μπάσο 6 χρόνια και φοιτά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Ο μικρός Θέμης, μόλις 13 χρονών ασχολείται με τα Κρουστά – Τύμπανα 5 χρόνια και πάει σχολείο.

 

Βρείτε τους End Of Iris στο Facebook, στο YouTube και στο Bandcamp