«Μπαρακούντα», το πολύκροτο best seller από τον «πιο ατρόμητο συγγραφέα της εποχής μας» Χρήστο Τσιόλκα.


Ήταν εδώ, μίλησε με τους αναγνώστες του σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, έδωσε συνεντεύξεις, τίμησε την πατρίδα των γονιών του και συζήτησε για το νέο του, ήδη, best seller μυθιστόρημα. Ένα μυθιστόρημα, που μετά το θριαμβικό ανά τον πλανήτη «Χαστούκι», ήταν οριακό για τον ίδιο ως συγγραφέα. Βρήκε τις λέξεις, την ιστορία, τον αντιήρωα του Ντενί Κελί για να μιλήσει για ήττες, για αποτυχία, για ταξικές διαφορές, για πολιτική, για τους μετανάστες που παντού κοιτούν να πιάνουν λίγο χώρο. Οικουμενικός ο συγγραφέας, «ατρόμητος», όπως τον χαρακτηρίζουν, της «μεταμοντέρνας» λογοτεχνίας, υμνημένος απ τους σημαντικότερους κριτικούς του παγκοσμίου τύπου, έχει εδώ να σας πει μια ιστορία που θα σας καθηλώσει, πηγαίνοντας την μυθιστοριογραφία ένα βήμα πιο μπροστά στην εξέλιξη της.

Μτφρ: Άννα Παπασταύρου (σαν να μπήκε στο μυαλό του συγγραφέα!)
Εκδόσεις: ΩΚΕΑΝΙΔΑ


 
«Η γυναίκα του Θεού», το νέο φιλοσοφικό μυθιστόρημα της Αμάντας  Μιχαλοπούλου.

Ναι. Ο Θεός έχει παντρευτεί ένα κορίτσι, που τον αγάπησε ερωτικά, που όλο του κάνει ερωτήσεις, που θέλει και Εκείνος να πιστεύει σ αυτήν, που διεκδικεί το δικαίωμα στην αγάπη, μαζί με αυτό, το απόλυτο της ελευθερίας. Η Αμάντα Μιχαλοπούλου, μας καταπλήσσει, όλο φαντασία και αλήθεια, απλότητα και ποιητικότητα, εικόνες και ιδέες και είναι στην καλύτερη της φάση, σας λέω!

Εκδόσεις: Καστανιώτης

 


«Άγρια», η αληθινή ιστορία της Σέριλ Στρέιντ που κυκλοφορεί σε 32 χώρες.

Η Σερίλ Στρέιντ γράφει τη δική της ιστορία και ξεπερνά το 1.000.000 αντίτυπα ενώ ήδη, μεταφέρεται στο σινεμά. Χάνει την μητέρα της, βλέπει την οικογένεια της να σκορπίζεται, χωρίζει με τον άντρα της, αφήνεται σε σχέσεις της μιας νύχτας, καταφεύγει σε ουσίες. Τότε αποφασίζει να περιπλανηθεί πεζοπορώντας στην άγρια Αμερική, για 1.800 χιλιόμετρα. Και θα βρει τον εαυτό της…

Μτφρ: Ιλάειρα Διονυσοπούλου
Εκδόσεις: KEY BOOKS


 
 «Ντζεμπέλ, στους λόφους του Αλγερίου», βραβευμένο νουάρ μυθιστόρημα του Ζιλ Βενσάν.

Βραβείο Europolar του 2014 για αυτό το αστυνομικού μυστηρίου, αλλά και ιστορίας, καθηλωτικό μυθιστόρημα με φόντο πολύβουα μπαρ, το λιμάνι της Μασσαλίας, ύποπτες ιστορίες και φυσικά φόνους!

Μτφρ: Ρίτα Κολαϊτη
Εκδόσεις: Καστανιώτης noir


 
«Στα μονοπάτια του καπνού», αστυνομική λογοτεχνία από την Βασιλική Λεβεντάκη, με τους φανατικούς αναγνώστες.

1930. Από την Δραπετσώνα στην Καβαλά των καπνέμπορων και των καπνεργατών. Δυο φόνοι, πολλά μυστικά, ανατροπή από μια συγγραφέα που στην παράδοση της αστυνομικής λογοτεχνίας όπου οι γυναίκες διαπρέπουν μας πετάει σε ένα καλοστημένο κόσμο αγωνίας. Μη το χάσετε.

Εκδόσεις: Α. Α. Λιβάνης   
 

«Μια αραβική περιπέτεια», φαντασία για παιδιά από 9 χρονών και πάνω, της Αγάπης Βιργινίας Σπυράτου, με εικόνες του Γιώργου Δημητρίου.

Φαντασία, το φως και η σκοτεινιά και πάνω απ όλα οι μεγάλοι προβληματισμοί για παιδιά και ενήλικες: πόσο έντονες και απαιτητικές είναι οι επιθυμίες μας; Πόσο συνάδουν με την ευτυχία; «Γιατί καθένας έχει το δικό του λυχνάρι θαμμένο στη δική του μαγευτική έρημο» μας λέει ο παραμύθι, καταλήγοντας σε μια καραμέλα βουτύρου και το μυστικό της ευτυχίας (να διαβάσετε να το μάθετε και εσείς).

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

 

«Η Καρδερίνα», μυθιστόρημα της βραβευμένης με το Pulitzer του 2014 Νόνα Ταρτ.

Ένας πίνακας, τόσο ρεαλιστικός και θλιμμένος! Μια καρδερίνα που χτυπά τα φτερά της να πετάξει ενώ δεμένη με μια λεπτή αλυσίδα, καθηλωμένο πουλάκι για πάντα στην ίδια θέση. Ένα ορφανό αγόρι, ο Θίο Ντέκερ, η περιπλάνηση του στην σύγχρονη Αμερική, η προσκόλληση, η απώλεια, η επιβίωση, η επινόηση του εαυτού, η ταυτότητα, το πεπρωμένο! Η υψηλή τέχνη της μυθιστοριογραφίας!

Μτφρ: Χριστιάννα Ελ. Σακελαροπούλου
Εκδόσεις: Α.Α. Λιβάνη


 
«Μοιχεία», μυθιστόρημα με πολύ new age φιλοσοφία του super star Πάολο Κοέλιο.

Μια 30χρονη γυναίκα, στην Ελβετία, την ασφαλέστερη χωρά του κόσμου, έχει τέλειο άντρα, παιδιά και δουλειά. Και βαριέται αφόρητα. Να μη σας το χαλάσω αν είστε fun του Κοέλιο, του συγγραφέα super star, με τους περισσότερους θαυμαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από κάθε άλλον, με τον «Αλχημιστή», το βραζιλιάνικο βιβλίο με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία, έτσι σας λέω πως θα βρείτε άπειρα τσιτάτα περί αγάπης. Απολαύστε τα…

Μτφρ: Μάτα Σαλογιάννη, εκδόσεις: Α. Α. Λιβάνης


 
«Τελευταία διορία», κοινωνικό και πολίτικο θρίλερ της Άννας Μιχαλιτσιάνου.

Η γυναίκα της ιστορίας μας, είναι κορυφαίο στέλεχος στον μεγαλύτερο εκδοτικό όμιλο της χώρας. Μια μέρα κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός για την αυτοκτονία οικονομικού μετανάστη. Αυτή τη μέρα αλλάζει όλη της η ζωή. «… Ανήθικοι και ηθικολόγοι, αδίστακτοι και τρομοκρατημένοι, επαναστάτες και βολεμένοι. Θύτες και θύματα μιας εποχής που αναζήτησε την ευτυχία στο εφήμερο, την ελευθερία στο παράνομο, αδιαφόρησε για το χτες και εκτίμησε το ψέμα ως αλήθεια», σημειώνεται στην έκδοση. Και το μυθιστόρημα είναι τρομακτικά οικείο, η ηρωίδα φίλη ή μπορεί και εγώ η ίδια και οι σελίδες στιγμές αιωνίου déjà vu…

Εκδόσεις: Καστανιώτη


 
«Κλέψε σαν καλλιτέχνης – οι αλήθειες που δεν σου έχουν πει για την δημιουργικότητα», ένα  διασκεδαστικό βιβλιαράκι αυτοβελτίωσης του Οστιν Κλίον.

Ο Auston Kleon είναι συγγραφέας, ποιητής, εικαστικός και εδώ με κέφι προσπαθεί να ξεκλειδώσει τη δημιουργικότητα μας χωρίζοντας μυστικά και κόλπα σε δέκα ενότητες: Κλέψε σαν καλλιτέχνης, μην περιμένεις να βρεις τον εαυτό σου για να ξεκινήσεις, γράψε το βιβλίο που θες να διαβάσεις, χρησιμοποίησε τα χέρια σου, είναι σημαντικά τα προσωπικά προτζεκτ και τα χόμπι σου, το μυστικό: κάνε καλή δουλειά και μοιράσου τη με κόσμο, η Γεωγραφία δεν παίζει πια κανέναν ρόλο, να είσαι καλός (ο κόσμος είναι μικρός), να είσαι βαρετός (μόνο έτσι γίνεται η δουλειά), δημιουργικότητα σημαίνει αφαίρεση…

Εκδόσεις: KEY BOOKS