Ένας άστεγος κέρδισε επάξια τον τίτλο του ήρωα. Ο Σεμπαστιάν Αριάς είναι Κολομβιανός, αλλά ζει στο Περου. Ο Σεμπαστιάν περπατούσε σε δρόμο στη Λίμα, όταν παρατήρησε πως ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης είχε πάρει φωτιά. Οι φλόγες είχαν εξαπλωθεί και σε ένα γειτονικό σπίτι, το οποίο λειτουργούσε ως καταφύγιο σκύλων. Ενώ κάποιοι άνθρωποι είχαν καταφέρει να απελευθερώσουν μερικά από τα σκυλιά, υπήρχαν ακόμα αρκετά μέσα και σε απρόσιτα λόγω της φωτιάς σημεία. 

Σκεπτόμενος τον δικό του σκύλο, ο Αριάς ήξερε πως έπρεπε να κάνει κάτι για να σώσει τα ζώα που παρέμεναν παγιδευμένα. Χωρίς δισταγμό, ανέβηκε στην πρόσοψη, έσπασε τα παράθυρα και βοήθησε στη διάσωση των υπόλοιπων σκύλων από τη φωτιά. Όχι, συνεχίζουμε, απλώς κάτι μπήκε στο μάτι μας. 

Ο Σεμπαστιάν είχε εργαστεί παλιότερα στο εργοστάσιο ανακύκλωσης που είχε πιάσει φωτιά και είχε ουσιαστική εικόνα του πόσα σκυλιά περίπου ζούσαν στο καταφύγιο ακριβώς δίπλα. Σε ένα βίντεο που έγινε viral και τραβήχτηκε από μάρτυρες, ο Σεμπαστιάν φαίνεται να σκαρφαλώνει στα μπαλκόνια του σπιτιού και να σπάει ένα παράθυρο για να φτάσει έναν σκύλο στην ταράτσα. Καθώς ο πυκνός, μαύρος καπνός καίει στο παρασκήνιο, αυτός ο υπέροχος τύπος καταφέρνει να φτάσει το κουτάβι. Κάτω, άλλοι περαστικοί περιμένουν, με ένα στρώμα, για να πιάσουν τον σκύλο. Πλήθος θεατών ακούγονται να ζητοκραυγάζουν. Ένας άνδρας ακούγεται να λέει: «Τόσο τρελός, είναι ήρωας»

Αυτός ο αδιαμφισβήτητος ήρως έδωσε συνέντευξη στη Latina Noticias. «Περπατούσα από κάτω σκεπτόμενος τη γυναίκα μου και είδα τη φωτιά, είδα το σκυλί που ήταν στη γωνία», αφηγήθηκε. «Έχω αυτό το μικρό, όμορφο ζώο και δεν θα ήθελα ο σκύλος μου να καεί μέχρι θανάτου. Άκουγα τις κραυγές τους, άκουγα τους αναστεναγμούς τους, δεν θα ήθελα ο σκύλος μου να πεθάνει έτσι.»

Κάτι ακόμα που αξίζει να αναφερθεί για αυτόν τον ήρωα είναι πως αυτή τη στιγμή είναι άστεγος και ζει κάτω από μια γέφυρα κοντά στη Gamarra, μια γειτονιά στην πρωτεύουσα του Περού. Επιπλέον, αναζητά την αγνοούμενη σύζυγό του. Παρά τα όχι και λίγα προσωπικά του προβλήματα, έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή του για να σώσει τα σκυλιά του καταφυγίου. 

https://t.co/LUaETXOcoh

«Η διάσωση του τελευταίου σκύλου ήταν τρομακτική, επειδή ο τοίχος ήταν έτοιμος να πέσει πάνω μου», περιγράφει ο ίδιος. «Ο σκύλος είχε ήδη εγκαύματα». Όσο για το καταφύγιο, αυτό ανήκει σε μια γυναίκα που ονομάζεται Σολεδάδ Ρεντερία. Ήταν έξω για μερικά ψώνια όταν ξέσπασε η φωτιά. Αφού έχασε το σπίτι της από τη φωτιά, προσπάθησε να βρει σπίτι για όλα τα σκυλιά. Ένα από αυτά υιοθετήθηκε από τον δήμαρχο της La Victoria, Ρουμπέν Κάνο. 

Μπράβο στον δήμαρχο, αλλά κυρίως χίλια μπράβο στον απίθανο Σεμπαστιάν!