Ως Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της 14 Peaks Expedition, ο Sherpa παρέχει υπηρεσίες σε όσους επιθυμούν να ανέβουν στο Έβερεστ. Λάτρης της ορειβασίας και ο ίδιος, έχει κατακτήσει αρκετές κορυφές στα Ιμαλάια και άλλες περιοχές, όπως το όρος Βίνσον, το ψηλότερο βουνό της Ανταρκτικής. Συχνά μοιράζεται τις περιπέτειές του και γιορτάζει τις νίκες των συναρπαστικών αποστολών στο Instagram .

Ο Σέρπα όχι μόνο σπάει τον πάγο για να δημιουργήσει ένα μονοπάτι μπροστά από τους ορειβάτες αλλά μεταφέρει και ζωτικής σημασίας προμήθειες (όπως νερό)αλλά ρισκάρουν επίσης τη ζωή τους για να κρατήσουν όλους ασφαλείς. Ένα βίντεο που έχει γίνει viral δείχνει τη δραματική διάσωση που πραγματοποιήθηκε από τον Σέρπα αφού ένας πεζοπόρος έπεσε μέσα από μια ρωγμή. Ο Gelje Sherpa, 30 ετών, καθοδηγούσε έναν Κινέζο πελάτη στην κορυφή του Έβερεστ 8.849 μέτρων (29.032 πόδια) στις 18 Μαΐου, όταν είδε τον Μαλαισιανό ορειβάτη να προσκολλάται σε ένα σχοινί και να τρέμει από το υπερβολικό κρύο στην περιοχή γνωστή ως ζώνη θανάτου, όπου οι θερμοκρασίες μπορεί να πέσει στους -30 C ή χαμηλότερα.

Ο Tashi Lakpa Sherpa είναι κάτοχος του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες με τίτλο «Το νεότερο άτομο που ανέβηκε στο Έβερεστ χωρίς τη χρήση συμπληρωματικού οξυγόνου». Το 2005, σε ηλικία 19 ετών, ο Σέρπα ανέβηκε στην υψηλότερη κορυφή χωρίς να χρησιμοποιήσει συμπληρωματικό οξυγόνο. Ο Tashi και η ομάδα του δοκίμασαν την πιο σπάνια ανάβαση στο Έβερεστ τον Χειμώνα το 2019. Ο Tashi Lakpa Sherpa της εταιρείας Seven Summit Treks, που παρείχε υλικοτεχνική υποστήριξη στον Μαλαισιανό ορειβάτη, αρνήθηκε να τον κατονομάσει, επικαλούμενος το απόρρητο του πελάτη του.