«Οι Προδότες», που πρόσφατα απέσπασαν δύο βραβεία BAFTA από την Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης με αυτό το ριάλιτι του ΑΝΤ1 δεν έχουν και πολύ μεγάλη σχέση. Και αυτό δεν το λέμε για καλό. Γιατί εκεί το κοινό κατάλαβε τι παρακολουθεί. Και στα ξένα format δεν πετούσαν την σκούφια τους να είναι ρουφιάνοι. Προτιμούσαν να συνασπίζονται ως πιστοί και να κερδίσουν ομαδικά.

https://twitter.com/hashtag/prodotes?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Η υπόθεση είναι σχετικά απλή για κάποιον που έχει παίξει το παιχνίδι χαρακτήρων Παλέρμο.  22 παίκτες ζουν μαζί σε μια έπαυλη και εκτελούν, καθημερινά, Αποστολές. Για κάθε Αποστολή που φέρνουν εις πέρας κερδίζουν ένα χρηματικό ποσό, το οποίο προστίθεται στο τελικό έπαθλο, που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 100.000 ευρώ!Οι παίκτες αναφέρονται ως “Πιστοί”, αλλά μεταξύ αυτών είναι και οι “Προδότες” – μια ομάδα διαγωνιζόμενων που επιλέγονται από τον οικοδεσπότη, στόχος των οποίων είναι να εξαλείψουν τους Πιστούς και να διεκδικήσουν το έπαθλο για τον εαυτό τους.

https://twitter.com/hashtag/Prodotes?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Εάν οι Πιστοί διαγωνιζόμενοι εξαλείψουν όλους τους Προδότες, θα μοιραστούν το χρηματικό έπαθλο, αλλά αν κάποιοι Προδότες φτάσει μέχρι το τέλος, κλέβουν τα χρήματα. Κάθε βράδυ, οι Προδότες μαζεύονται και αποφασίζουν έναν Πιστό διαγωνιζόμενο να «δολοφονήσει» και αυτό το άτομο φεύγει αμέσως από το παιχνίδι. Οι εναπομείναντες πιστοί διαγωνιζόμενοι δεν ξέρουν ποιος έχει αποκλειστεί μέχρι την επόμενη μέρα που αυτό το άτομο δεν μπαίνει στο κάστρο για πρωινό.

https://twitter.com/hashtag/prodotes?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Στο παιχνίδι του ΑΝΤ1 κάτι πήγε λάθος με το μοντάζ (στα δυο πρώτα επεισόδια που είδαμε, ίσως φτιάξει), δεν είναι δεμένο, δεν έχει ένταση και μάλλον μας κοιμίζει. Έρχεται και με την σαιξπηρική θεατρικότητα του ο παρουσιαστής και το επισκιάζει και μοιάζει σαν φαρσικό θέαμα. Ειδικά όταν ακούγονται οι όροι «κονκλάβιο», «στιλέτο» και «ασπίδα προστασίας». Οι παίκτες που έχουν επιλεγεχθεί από την παραγωγή μοιάζουν σαν μασόνοι από τα γνωστά σούπερ μάρκετ. Που παίζουν σε σχολική παράσταση. 

Δεν κατάλαβε κανείς γιατί ο Μαρκουλάκης έδιωξε δυο παίχτες. Πώς δολοφονούνται οι Πιστοί, μας το αναφέρουν με το καλημέρα αλλά δεν μας δίνουν τους κανόνες του παιχνιδιού. Πιστεύουμε ότι διακόπτονται τα γυρίσματα γιατί ο παρουσιαστής δεν μπορεί να συγκρατήσει τα γέλια του, ειδικά όταν ακούει ατάκες για IQ 130 (τον ψάχνει η Mensa).Το Squid Game με ερασιτέχνες “μασόνους” είναι μια ένοχη απόλαυση, για λίγο. 

https://twitter.com/hashtag/prodotes?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw