Αναστάτωση από φίδι σε σούπερ μάρκετ στον Αλμυρό του Βόλου. Φίδι βγήκε «βόλτα» στο Κολωνάκι. Ο μικρός λαφιάτης πιθανότητα ξέφυγε από την μαμά του. Μια ερπετολόγος που δέχτηκε δάγκωμα από οχιά σε σχολείο της Θεσσαλονίκης. Στη Θεσσαλονίκη άνοιξε το καπό του αυτοκινήτου και βρήκε φίδι τυλιγμένο στον κινητήρα. Πληθαίνουν οι εμφανίσεις των φιδιών ακόμα και σε κεντρικά σημεία των πόλεων.

Μας έζωσαν τα φίδια; Απαντήσεις στο ερώτημα για το τι συμβαίνει έδωσε στην ΕΡΤ ο Πέτρος Λυμπεράκης, βιολόγος – ερπετολόγος του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος αποκάλυψε ότι το ανησυχητικό φαινόμενο θα περιοριστεί στα τέλη Ιουνίου.

“Τα φίδια εμφανίζονται από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Μετά θα βλέπουμε λιγότερο” ανέφερε, εξηγώντας ότι η συχνή παρουσία τους κοντά σε κόσμο δικαιολογείται γιατί αυτή την περίοδο είναι η εποχή ζευγαρώματος. “Γυρίζουν και ψάχνουν δύο πράγματα: Τροφή όπως ποντίκια, έντομα και μικρά ζώα και ήλιο. Όσο αναζητούν αυτά δε μένουν σταθερά σε ένα σημείο” σημείωσε ο κ. Λυμπεράκης. Αναφορικά με ορισμένα ξενικά είδη που εντοπίζονται σε διάφορες ελληνικές περιοχές ο βιολόγος εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει γιατί πρόκειται για οικόσιτα ζώα που διέφυγαν ή αφέθηκαν στην εξοχή από τους ιδιοκτήτες τους.Όσον αφορά το τι κάνουμε εάν βρεθούμε ξαφνικά αντιμέτωποι με κάποιο φίδι ο ίδιος πρότεινε να αποφεύγουμε να τα πλησιάσουμε καθώς μπορεί να αισθανθούν απειλή από την ανθρώπινη παρουσία. “Το πιο ασφαλές όταν δεν ξέρουμε είναι να θεωρήσουμε ότι τα όλα τα φίδια είναι δηλητηριώδη”, πρόσθεσε ο κ. Λυμπεράκης τονίζοντας ότι λόγω της εμφάνισής μας μάς βλέπουν ως πιθανούς θηρευτές.