Η Έμμα Στόουν έχει εγκέφαλο βρέφους (του αγέννητου παιδιού της) και πάσχει από ερωτομανία στη νέα ταινία του Λάνθιμου, Τι; Στην επίσημη αφίσα της ταινίας παίρνουμε μια ακόμη γεύση της εικόνας της θηλυκής Φρανκενστάιν και δεν ξέρουμε πλέον πόσο θα τελικιάσει την αβολοσύνη ο grand master Γιώργος. Ευχαριστούμε Searchlight Pictures για αυτό το φεμινιστικό έπος του Γιώργου Λάνθιμου. Την τελευταία φορά που  είδαμε μαζί τον Γιώργο Λάνθιμο και την Έμμα Στόουν περάσαμε φανταστικά μαζί τους στη Βληχή. 

Τι πρόκειται να δούμε; Η ταινία βασίζεται σε ένα βιβλίο του διάσημου Σκωτσέζου συγγραφέα Alasdair Gray που έχει αφήσει το αποτύπωμά του τόσο ως “ξεκαρδιστική πολιτική αλληγορία” όσο και ως “μια σκεπτόμενη μονομαχία μεταξύ των επιθυμιών των ανδρών και της ανεξαρτησίας των γυναικών”. Λάνθιμος είναι αυτός, κάτι κουλό που θα λατρέψεις θα κάνει.

Η Μπέλα είναι στην πραγματικότητα η Βικτόρια Μπόλστον, η οποία πνίγεται για να ξεφύγει από τον βίαιο σύζυγό της, στρατηγό Σερ Όμπρεϊ Μπόλστον, Ωστόσο, ένας χειρουργός την αναζωογονεί αφαιρώντας τον εγκέφαλο από το έμβρυο που κουβαλούσε και τοποθετώντας τον στο κρανίο της, δίνοντας στην Μπέλα τις διανοητικές ικανότητες ενός παιδιού. Τελικά, αρραβωνιάζεται στη συνέχεια έναν γιατρό της Γλασκώβης που ονομάζεται Archibald McCandless, τον οποίο δηλητηριάζει με χλωροφόρμιο μόνο για να το σκάσει με έναν σκιερό δικηγόρο που την τραβολογά σε μια ερωτική περιπέτεια σε όλη την Ευρώπη. Καθώς ο εγκέφαλος της Μπέλα ωριμάζει, αρχίζει να αναπτύσσει κοινωνική συνείδηση, αλλά όλη η πρόοδος που έχει σημειώσει απειλείται όταν την αναγνωρίζει ως Βικτόρια ο νόμιμος σύζυγός της. ΤΡΕΛΑ. Βικτωριανή ιστορία με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας και love story; Μέγας είσαι Λάνθιμε και θαυμαστά τα έργα σου.

Ο σκηνοθέτης του “The Favourite” επιστρέφει με μια φεμινιστική εκδοχή του Φρανκενστάιν, προσαρμοσμένη από ένα μυθιστόρημα του 1992. Σύμφωνα με το Deadline , η ταινία θα αφηγηθεί την “απίστευτη ιστορία της Μπελ Μπάξτερ, μιας νεαρής γυναίκας που επανέφερε στη ζωή ένας εκκεντρικός αλλά λαμπρός επιστήμονας”. Στο καστ της ταινίας περιλαμβάνονται οι Έμα Στόουν, Γουίλεμ Νταφόε, Μαρκ Ράφαλο, Μάργκαρετ Κουάλεϊ, Κρίστοφερ Άμποτ, Ράμι Γιούσεφ, Τζέροντ Κάρμιχαελ, Κάθριν Χάντερ. Έχουμε και νέα συνέντευξη στη Vogue με τον Γιώργο Λάνθιμο και την Έμμα Στόουν. Εκεί διαβάσαμε ότι  ένας πρώην εραστής της, τον οποίο υποδύεται ο Mark Ruffalo, προσπαθεί να την ντροπιάσει επειδή εργάζεται σε οίκο ανοχής στο Παρίσι, εκείνη του απευθύνεται λέγοντας: “Είμαστε τα δικά μας μέσα παραγωγής”. Έπος.