Ένας πανικός έχει αρχίσει να επικρατεί γύρω από το AI, αλλά διάολε, είναι διασκεδαστικό. Έχει χαρίσει σε ιστορικά (και μη πρόσωπα) τη selfie που τους χρωστούσε η ζωή, έχει κάνει street viral τον Πάππα Φραγκίσκο. Δεν είναι λίγα αυτά. Τώρα χαρίζει σε διάσημους καλλιτέχνες που έφυγαν νωρίς, τα χρόνια που στερήθηκαν, απεικονίζοντάς τους ζωντανούς, ακριβώς όπως θα ήταν σήμερα. Αλήθεια, θα μπορούσες να σκεφτείς πώς θα γερνούσε η Μέριλιν Μονρό και πώς θα έμοιαζε η Έιμι Γουάινχαους το 2023; Το σκέφτηκε το ΑΙ για σένα. Μη σκας. 

Ο Μικά Ντέιγκλ είναι καλλιτέχνης και creative director. Έχει ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη στη δουλειά του, υιοθετώντας τη synthography ως μέρος της όλης δημιουργικής του διαδικασίας. Εκπαιδεύει διάφορους σχεδιαστές στο πώς να χρησιμοποιούν τα νέα εργαλεία για την παραγωγή σχεδίων ΑΙ, ενώ ο ίδιος κάνει χρήση του προγράμματος Midjourney. 

Ο Ντέιγκλ σε μια νέα σειρά έργων του αποφάσισε να αναστήσει καλλιτέχνες και διάσημα αγαπημένα πρόσωπα που πέθαναν νωρίς, αλλά και να τα παρουσιάσει στη “σημερινή” τους ηλικία. Στην ηλικία που θα ήταν σήμερα αν ζούσαν, με λίγα λόγια. Κάπως έτσι, προέκυψαν τα παρακάτω πορτραίτα που απεικονίζουν πρόσωπα όπως ο Έλβις Πρίσλεϊ και ο Χιθ Λέτζερ όπως θα τα βλέπαμε σήμερα αν δεν είχαν φύγει νωρίς. 

Σε άλλα νέα, δες παρακάτω πώς θα ήταν αγαπημένοι και εμβληματικοί καλλιτέχνες σήμερα αν ζούσαν: