Υπάρχουν και αυτοί που, γιατί δεν έχουν πού αλλού να πάνε, παίρνουν τα κουβαδάκια τους και πάνε στις παραλίες της Αθήνας. Και είναι λογικό, δεν γίνεται συνέχεια να φεύγουν για μίνι εξορμήσεις, είναι και οικονομικό το θέμα -κυρίως οικονομικό. Μπορεί σε κάποιος να μην γεμίζει το μάτι το μπλε της Αττικής, αλλά υπάρχουν λύσεις. Τα έχουμε ήδη γράψει. Αυτό που δεν έχουμε γράψει, είναι το που να μην πάτε λόγω της ποιότητας του νερού. Για την Αθήνα μιλάμε. Εντάξει, και για Πειραιά.

Το «στοπ» σε επτά παραλίες στην Αθήνα το έβαλε το Κέντρο Οικολογικών Ερευνών. Το ΠΑΚΟΕ κάνει κάθε χρόνο μετρήσεις και προσδιορισμό μικροβίων σε ελεύθερες και ελεγχόμενες παραλίες στον νομό Αττικής μπας και γλιτώσουμε τα εξανθήματα και άλλα δερματικά. Ας μην συνεχίσουμε αυτή την κουβέντα. Από τους ελέγχους σε 50 παραλίες, προέκυψαν επτά που δεν πληρούν τα στάνταρ καταλληλότητας στις περιοχές Πειραιά, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Αλίμου.

Οι δειγματοληψίες για την Αττική ξεκίνησαν στις 2 Μάιου και τέλειωσαν στις 6 Μάιου, ενώ για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ξεκίνησαν στις 8 Μάιου και τέλειωσαν στις 18 Μάιου

Αναλυτικά, οι παραλίες που κρίθηκαν ακατάλληλες:

1. Πειραιάς. Παραλία Φρεατίδα. Ακτή Θεμιστοκλέους.
2. Πειραιάς. Παραλία Φρεατίδα. Στη μέση της Παραλίας.
3. Πειραιάς. Παραλία Βοτσαλάκια. Ολυμπιακός όμιλος χειμερ. Κολυμβ.
4. Πειραιάς. Παραλία Βοτσαλάκια. 100 μέτρα από το σημείο 3.
5. Παλαιό Φάληρο. Παραλία Φλοίσβου. Τέλος παραλίας.
6. Δήμος Γλυφάδας. Παραλία Γλυφάδας. Ακτή Β’. Οδός Μάρως και Διαδόχου Παύλου.
7. Δήμος Γλυφάδας. Παραλία Γλυφάδας. Ακτή Β’, τέλος Παραλίας.