Έλα μωρέ, σε αυτή τη χώρα όλα επιτρέπονται και αν δεν επιτρέπονται, μπορείς με κάποιο τρόπο να την γλιτώσεις όταν παρανομείς. Όχι πάντα, αλλά κάποιες φορές. Ευτυχώς, αυτή δεν ήταν μία από αυτές και ο οδηγός τουριστικού λεωφορείου που είχε πιει ένα(;) ποτηράκι παραπάνω, την «πλήρωσε».

Βλέπετε, σαν να μην τρέχει τίποτα, έθεσε σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα 30 μαθητών νηπιαγωγείου, των συνοδών τους και των γονέων τους και όλα αυτά διότι είχε αναλάβει να τους μεταφέρει σε προγραμματισμένη εκδρομή στη Ρόδο.

Το «από τύχη ζούμε» σε αυτή τη χώρα αποκτά καθημερινά όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα. 

Οι αστυνομικοί της Τροχαίας που κάνουν καθημερινά ελέγχους στα πούλμαν που εκτελούν μαθητικές εκδρομές, έκαναν αλκοτέστ στον 66χρονο οδηγό και διαπίστωσαν ότι είχε καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά. Σαν να μην έφτανε αυτό, το λεωφορείο δεν διέθετε τα ειδικά καρεκλάκια ασφαλείας για τους μικρούς μαθητές. Ό,τι αρπάξουμε ήταν η φάση με λίγα λόγια. Έτσι, οι τροχονόμοι απαγόρευσαν την εκτέλεση του δρομολογίου.

Ο 66χρονος δεν συνελήφθη αλλά του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο. Μάλλον δεν θα έχει πολλά την άκρη να πιει ένα ποτηράκι στο καφενείο της περιοχής τώρα. Ωστόσο, οι μικροί μαθητές έχασαν την εκδρομή τους αφού αυτή ακυρώθηκε επειδή το πρακτορείο -στο οποίο επίσης επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα- δεν μπορούσε να στείλει όχημα αντικατάστασης και άλλον οδηγό.

Αυτό, φυσικά, είναι το λιγότερο. Άτομα με θέσεις ευθύνης, παίρνουν πάνω τους ανθρώπινες ζωές. Αλλά είπαμε, στην Ελλάδα ζούμε, το έχουμε δει το έργο αρκετές φορές.