Μετά τις οργισμένες αντιδράσεις, το εστιατόριο στην Κάρπαθο, που σύμφωνα με καταγγελία και σχετικό βίντεο, τηγάνιζε ψάρια ζωντανά, έδωσε τη δική του απάντηση για το συμβάν. 

Να υπενθυμίσουμε πως πρόκειται για ένα βίντεο που έγινε viral για τους πιο λάθος λόγους. Σε αυτό φαίνονται κάποιοι να αλευρώνουν ψάρια, ενώ είναι ακόμα ζωντανά και να τα ρίχνουν στο καυτό λάδι. Μια γυναίκα ακούγεται να γελά, σχολιάζοντας «σπαρταριστά» και «δεν αλευρώνεται απλά μόνο του, τηγανίζεται και μόνο του». 

Το βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου, ενώ πολίτης έκανε καταγγελία στην αστυνομία, όντας αυτόπτης μάρτυρας αντίστοιχου σκηνικού, με το πρόστιμο να αναμένεται εξίσου “σπαρταριστό”.

Από την πλευρά του, το εστιατόριο τοποθετείται για το συμβάν, μετά τη θύελλα αντιδράσεων. Το εστιατόριο από την πλευρά του σημειώνει στην απάντησή του: «Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας λύπη για το μεμονωμένο αυτό συμβάν, καθώς είναι εκ διαμέτρου αντίθετο στις αρχές και τις αξίες μας», αναφέρει, ενώ συμπληρώνει: «Τονίζουμε πως επ’ ουδενί δεν αποτελεί πρακτική του καταστήματος μας ούτε ο βασανισμός, ούτε η κακοποίηση ζώων και πως εναντιωνόμαστε κατηγορηματικά σε τέτοιου είδους ενέργειες».

Ολόκληρη η απάντηση του εστιατορίου στην Κάρπαθο:

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να τοποθετηθούμε δημόσια αναφορικά με το δυσάρεστο περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα στο κατάστημά μας και δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας λύπη για το μεμονωμένο αυτό συμβάν, καθώς είναι εκ διαμέτρου αντίθετο στις αρχές και τις αξίες μας.

Τονίζουμε πως επ’ ουδενί δεν αποτελεί πρακτική του καταστήματος μας ούτε ο βασανισμός, ούτε η κακοποίηση ζώων και πως εναντιωνόμαστε κατηγορηματικά σε τέτοιου είδους ενέργειες. Τέλος σας διαβεβαιώνουμε ότι λαμβάνουμε το ζήτημα πολύ σοβαρά υπόψιν μας και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι η ποιότητα των προϊόντων και η με σεβασμό μεταχείριση των ζώων παραμένουν στο επίκεντρο της λειτουργιάς μας.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας και υποσχόμαστε μέσω της πολύτιμης ανατροφοδότησης σας να βελτιώνουμε συνεχώς κάθε διάσταση της ποιότητας των υπηρεσιών μας».