Δεν είναι κάτι νέο, αλλά αξίζει να κάνουμε μια υπενθύμιση: τα anime κατακτούν τον κόσμο. Και τον κατακτούν διότι σε αυτά, όλα είναι δυνατά. Πολύπλοκες ιστορίες με ένα μείγμα δράσης, περιπέτειας, έρωτα και, φυσικά, φλοσοφίας. Από το Pokemon μέχρι το Dragon Ball Z και το Full Metal Alchemist, υπάρχουν αμέτρητα anime που μας έχουν καθηλώσει στον καναπέ μας είτε ως παιδιά είτε ως μεγάλους που θέλουν να περάσουν ποιοτικά τον χρόνο τους. 

Σε αυτή τη λίστα, θα ασχοληθούμε με τα λιγότερο γνωστά (τουλάχιστον για αυτούς που τώρα γνωρίζουν τον μαγικό αυτό κόσμο) με θεματολογία που εκτείνεται από ανάλαφρη και διασκεδαστική έως σκοτεινή και μελαγχολική.

Death Note

Εντάξει, αυτό όλοι το ξέρουν. Και είναι λογικό. Το Death Note είναι μια πολύ σκοτεινή σειρά που έχει ψηφιστεί ως το καλύτερο anime όλων των εποχών στην Ιαπωνία. Ένα από τα πράγματα που πολλοί αφοσιωμένοι οπαδοί βρίσκουν ενδιαφέρον στο Death Note είναι ότι ο πρωταγωνιστής δεν είναι ο τυπικός καλός τύπος, όπως ο καθημερινός ήρωας που έχουμε συνηθίσει. Το γεγονός ότι αυτή η σειρά πηγαίνει εκεί που λίγες άλλες έχουν τολμήσει να πάνε όσον αφορά το ηθικό θέμα είναι σίγουρα ένας από τους λόγους που θα βρείτε τη σειρά Death Note τόσο συναρπαστική. 

Violet Evergarden

Αν αγαπάτε τα anime, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε ακούσει για το Violet Evergarden. Η σειρά προβλήθηκε το 2018, οπότε πρόκειται για μια αρκετά νέα σειρά και σύμφωνα με τους «ειδικούς» θα θεωρηθεί στο μέλλον ως ένα από τα καλύτερα anime όλων των εποχών.
Η ιστορία αφορά τη Violet, μια γυναίκα που έχασε τα χέρια της σε μια έκρηξη κατά τη διάρκεια του πολέμου με αποτέλεσμα να αποκτήσει τεχνητά χέρια. Η Violet συναντά πολλά εμπόδια καθώς προσπαθεί να προσαρμοστεί στην κοινωνία, αλλά παραμένει δυνατή και αποφασισμένη να πετύχει τους στόχους της και να βρει τον πραγματικό της εαυτό στην πορεία.

Attack on Titan

Και αυτό είναι γνωστό, όχι φυσικά όπως το Death Note. Το καλύτερο anime δράσης σύμφωνα με το Ranker, το Attack on Titan, είναι πραγματικά ένα πρωτοποριακό anime. Μετά την καταστροφή της γενέτειράς του και τη δολοφονία της μητέρας του, ο νεαρός Eren Jaegar ορκίζεται να εξαφανίσει από τη Γη τους γιγάντιους ανθρωποειδείς Τιτάνες που έχουν φέρει την ανθρωπότητα στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Πρόκειται για ένα πραγματικά φανταστικό anime σε πολλά επίπεδα: την ιστορία, τις εικόνες, το όραμα και την ατμόσφαιρα.

Bleach

Ο μαθητής Kurosaki Ichigo δεν μοιάζει με κανένα άλλο παιδί, επειδή μπορεί να δει φαντάσματα. Και όλα αυτά, μετά από ένα ατύχημα στο δάσος. Αν σας άρεσε το The Sixth Sense, τότε πιθανότατα θα αγαπήσετε και αυτή τη σειρά.

Cowboy Bebop

Μπορείτε να φανταστείτε πώς θα ήταν αν μια ιδιοφυΐα μπορούσε να χωρέσει κάθε καλή ταινία που έχετε δει ποτέ σε μία μόνο σειρά; Λοιπόν, έτσι το περιγράφουν πολυάριθμοι σκληροπυρηνικοί οπαδοί το Cowboy Bebop. Το Cowboy Bebop, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα anime δράσης, είναι ένα διαστημικό γουέστερν με πινελιές από φιλμ νουάρ, γοτθικό τρόμο, μαύρη κωμωδία, κατασκοπευτική δράση, έγκλημα, ρομάντζο, τραγωδία, δράση, φιλοσοφία, επιστήμη, πνευματικότητα, μοιρολατρία, αισιοδοξία και πολλά άλλα.