Καθώς οι ειδικοί συνεχίζουν να αναφέρουν με την πρώτη ευκαιρία τα οφέλη της αυτοφροντίδας, το “σάπισμα στο κρεβάτι” έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς μορφές ξεκούρασης. Δεν το λέμε εμείς, το λέει η New York Post. Βασικά δεν το λέει η New York Post, το λέει η πλατφόρμα που περνάει το χρόνο της η νεολαία.

Με σχεδόν 305 εκατομμύρια προβολές στο TikTok, το “σάπισμα” στο κρεβάτι φαίνεται να είναι μια από τις προτιμώμενες μεθόδους αυτοφροντίδας της γενιάς Z. Για να μην μπερδευτείτε: Ζ εννοούμε όσους γεννήθηκαν από το 1988 έως και το 2015.

Αν και μπορεί να ακούγεται ακραίο -μέχρι και αηδιαστικό- η φράση “σάπισμα στο κρεβάτι” σημαίνει το να ξαπλώνετε στο κρεβάτι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ελάτε τώρα, το ακούμε συχνά. Και εσείς οι ίδιοι θα έχετε πει το γνωστό “σάπισα στον ύπνο”, μην το παίζετε αθώοι.

 

via GIPHY

Επίσης, δεν έχει σημασία τι κάνετε όσο είστε στο κρεβάτι ή γιατί βρίσκεστε εκεί, αρκεί απλά να ξαπλώνετε πέρα από την ώρα του ύπνου. Κάποιοι άνθρωποι “σαπίζουν στο κρεβάτι” βλέποντας Netflix, κοιτάζοντας το ταβάνι ενώ άλλοι και διαλογίζονται ή βάζουν κρέμες προσώπου.

Οι “οπαδοί’ υποστηρίζουν ότι το “σάπισμα στο κρεβάτι” μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακτήσει κανείς τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική του υγεία μετά από ένα κρυολόγημα, μια κουραστική εβδομάδα ή ένα άσχημο hangover.

Ενώ οι άνθρωποι ξαπλώνουν και μένουν στο κρεβάτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα εδώ και χρόνια, πολλοί Gen Zers στο διαδίκτυο σημειώνουν ότι το “σάπισμα στο κρεβάτι” πρέπει να είναι σκόπιμο και να μην συνοδεύεται από ενοχές για να μετρήσει πραγματικά.

Τι να πούμε, κάπως μας προβληματίζει αυτό. Αλλά ποιοι είμαστε εμείς για να κρίνουμε;