Διάφορα κείμενα κάνουν λόγο για επαγγέλματα βαρετά. Για επαγγέλματα που κινδυνεύουν ή δεν κινδυνεύουν από την επέλαση του AI. Δεν ξέραμε όμως πως το επάγγελμά σου εκτός από το ότι μπορεί να πει για εσένα αν είσαι τύπος με ενδιαφέρουσα ζωή που ζει καθημερινά νέες εμπειρίες ή τύπος της ρουτίνας με έναν κάπως πληκτικό τρόπο, μπορεί να πει και αν είσαι ψυχοπαθής. Ναι, σύμφωνα με έρευνα η ψυχοπάθεια συνδέεται με κάποια επαγγέλματα. 

Η ψυχοπάθεια είναι μια διαταραχή προσωπικότητας με διάφορες απολίξεις. Ωστόσο, γενικώς, χαρακτηρίζεται από έλλειψη ενσυναίσθησης, τύψεων, από τάση για παρορμητική συμπεριφορά και περιφρόνηση των κοινωνικών κανόνων. 

Ενώ, βέβαια, η πλειοψηφία ατόμων με ψυχοπάθεια δεν εμπλέκεται ποτέ σε βίαιη ή εγκληματική συμπεριφορά, σύμφωνα με το awareness act, υπάρχουν ορισμένα επαγγέλματα που είναι πιο πιθανό να προσελκύσουν άτομα με ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά. 

Παρακάτω θα διαβάσεις τα δέκα επαγγέλματα με τους περισσότερους ψυχοπαθείς.

CEO

Έρευνες έχουν δείξει πως άτομα σε ηγετικές θέσεις εταιρειών, ιδίως σε πιεστικούς κλάδους, με έντονο στρες, όπως τα οικονομικά, μπορούν να επιδείξουν χαρακτηριστικά ψυχοπάθειας. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην ανταγωνιστική φύση της δουλειάς, αλλά και στην έμφαση στα αποτελέσματα και τα κέρδη. 

Δικηγόρος

Οι δικηγόροι εκπαιδεύονται να είναι διαλεκτικοί και πειστικοί. Αυτό μπορεί να φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστικό σε άτομα με ψυχοπαθολογικές τάσεις. 

Εργαζόμενος σε ΜΜΕ (τηλεόραση-ραδιόφωνο)

Οι παρουσιαστές εκπομπών καλούνται να είναι χαρισματικοί και σίγουροι. Αυτά είναι χαρακτηριστικά πολύ συνηθισμένα στους ψυχοπαθείς, οι οποίοι συχνά φτάνουν σε σημείο να χειρίζονται τους άλλους. 

Πωλητής

Οι πωλήσεις απαιτούν μια επιθετικότητα και μια επιμονή. Τα ψυχοπαθή άτομα έχουν εξαιρετικές ικανότητες στις διαπραγματεύσεις, αλλά και στο να πείθουν ανθρώπους να κάνουν αυτό που συμφέρει εκείνους. 

Χειρούργος

Το επάγγελμα του χειρούργου και του δικηγόρου έχει ένα κοινό: ενέχει ρίσκο. Και αυτό εξιτάρει τα άτομα με ψυχοπαθολογικές τάσεις. Επίσης, οι χειρούργοι συνήθως φαίνονται πολύ σίγουροι για τους εαυτούς τους και αποφασιστικοί. Χαρακτηριστικά που συνδέονται με την ψυχοπάθεια. 

Δημοσιογράφος

Οι δημοσιογράφοι συχνά καλούνται να καθοδηγήσουν περίπλοκα κοινωνικά και πολιτικά πεδία. Αλλά και να διαχειριστούν ένα μεγάλο κομμάτι στρες και ανασφάλειας. Όλα αυτά φαίνονται πολύ ελκυστικά στους ψυχοπαθείς, οι οποίοι τα πάνε εξαιρετικά σε καταστάσεις που απαιτούν γρήγορη σκέψη και αποφασιστικότητα. 

Αστυνομικός

Δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί ψυχοπαθείς, αλλά έρευνα έχει δείξει πως ένας μεγάλος αριθμός των ατόμων που κάνουν αυτή του δουλειά έχουν χαρακτηριστικά ψυχοπαθολογίας. Το στρες, το ρίσκο, η επικινδυνότητα, η ανάγκη για αποφασιστικότητα κάνει αυτή του δουλειά πολύ ελκυστική σε τέτοια άτομα. 

Ιερέας

Ένας ιερέας πρέπει να έχει ενσυναίσθηση και συμπόνια. Ωστόσο, μερικοί στρέφονται σε αυτή τη δουλειά για λόγους όπως η εξουσία που δίνει στο άτομο, αλλά και η πεποίθηση ότι μπορούν να ελέγχουν τους άλλους. 

Σεφ

Πίεση και σκληρή δουλειά: βασικά χαρακτηριστικά μιας επαγγελματικής κουζίνας και εξαιρετικά γοητευτικά για άτομα με τάσεις ψυχοπάθειας. 

Δημόσιος Υπάλληλος 

Μάλλον δεν πρόκειται για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά για όσους έχουν νευραλγικές θέσεις στην κυβέρνηση. Είναι απαραίτητη η οργάνωση, η στρατηγική σκέψη, αλλά και η σωστή διαχείριση των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων. Στοιχεία κοινά σε άτομα με ψυχοπάθεια.