Στο νέο επεισόδιο Οικογενειακών Ιστοριών ή μάλλον στο reality Keeping Up με την Οικογένεια Τσιτσιπά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίζεται μετανιωμένος για το ξέσπασμα εναντίον της μητέρας του στο κορτ. Να θυμίσουμε πως το περιστατικό συνέβη στον ημιτελικό του Masters της Ρώμης, στον αγώνα του τενίστα με τον Ρώσο Ντανίιλ Μεντβέντεφ. Ο Στέφανος σε σημείο χαρακτήρισε τη μητέρα του «μαλ@κισμένη», ζητώντας της να σταματήσει να μιλάει ρώσικα. 

«Μη μιλάς στα ρωσικά, μίλα στα ελληνικά. Πάω να σερβίρω και μιλάς στα ρωσικά, φύγε από το γήπεδο καλύτερα», είπε αρχικά ο Έλληνας τενίστας στη μητέρα του και συνέχισε: «Μ*********η είσαι τελείως; Δεν μπορώ να καταλάβω τι περνάει από το μυαλό σου. Μιλάει στη δική της γλώσσα. Αν έχεις το Θεό σου». Λίγο αργότερα, επανήλθε, επιμένοντας να φύγει η μητέρα του από το κορτ.  

«Ήταν μεγάλο λάθος μου. Ντρέπομαι που μίλησα έτσι στη μητέρα μου», δήλωσε στο sdna ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στο Παρίσι, δύο ημέρες προτού ξεκινήσει η προσπάθειά του στο Roland Garros. 

«Εκείνη τη στιγμή, είχα χάσει την μπάλα νοητικά μέσα στον αγώνα. Δεν περίμενα ότι ο αντίπαλός μου θα πάλευε τόσο πολύ, ότι θα έδινε μια τόσο καλή “παράσταση” μέσα στο γήπεδο. Ένιωσα σαν να με τσιμπάνε (από το box) όταν έπαιζα. Και ήταν το τελευταίο πράγμα που ήθελα, πάνω από αυτό που υπήρχε ήδη», δήλωσε στο sdna ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μιλώντας για το επίμαχο περιστατικό. 
 
«Ήταν λίγο δύσκολο να μείνω ψύχραιμος εκείνη τη στιγμή, αν και σε μεγάλους αγώνες, παρότι μερικές φορές έχω χάσει την ψυχραιμία μου, το τελευταίο διάστημα έχω βελτιωθεί πολύ πάνω σε αυτό», συμπλήρωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. 

«Βλέποντας το βίντεο, αυτό που έγινε δεν νομίζω ότι είναι καλό παράδειγμα για τα παιδιά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Πιστεύω ότι ο ρόλος της μητέρας είναι να μένει εκτός coaching και να μην της δίνεται η δυνατότητα να το κάνει αυτό. Στη δική μου περίπτωση, όμως, η μητέρα μου έχει γνώσεις και ξέρει από τένις, οπότε είναι λίγο διαφορετικό. Εύχομαι να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, γιατί σίγουρα δεν είναι επαγγελματική συμπεριφορά. Την επόμενη φορά που μπορεί να φτάσω σε ένα τέτοιο σημείο, θα μου περάσει όλο αυτό από το μυαλό πριν πω κάτι», πρόσθεσε ο τενίστας. 
 
Πριν λίγες μέρες, θέση είχε πάρει και ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά, κάνοντας λόγο για ατυχές συμβάν, και για τίποτα άλλο «παρά μόνο μια ένταση μεταξύ μητέρας και γιου». «Η μητέρα του λειτούργησε με το αίσθημα της μάνας και προσπάθησε να βοηθήσει το παιδί της. Ο Στέφανος ήθελε να δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει μόνος του σε αγώνα χωρίς την υποστήριξη της μητέρας του, γιατί δεν ήθελε να δείξει τις ευαίσθητες πτυχές του στον αντίπαλο», είχε πει ακόμα ο Απόστολος Τσιτσιπάς, μιλώντας στο Mega. 

Ελπίζουμε να έριξε τίτλους το ριάλιτι για φέτος. Μόνο αυτό.