Οι πιθανότητες να διαβάσατε για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Εύας Καϊλή, χθες, είναι πολλές. Βέβαια, μπορεί να πέσατε με τα μούτρα σε άλλες ειδήσεις, όπως ήταν η σύλληψη του 37χρονου που είχε κάνει τρεντ το υβριστικό σύνθημα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη (δεν τον μαζέψανε γι’αυτό) ή για το πολύ ωραίο σχόλιο της Νεφέλης Μεγκ για την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Παρ’όλα αυτά, θα το αναφέρουμε ξανά διότι σήμερα μάθαμε και κάτι άλλο για την Εύα Καϊλή. Ας τα πάρουμε από την αρχή: Ελεύθερη να εξέρχεται από την οικεία της χωρίς το ηλεκτρονικό βραχιολάκι που της είχε τεθεί κατά την αποφυλάκισή της, είναι από χθες η ευρωβουλευτής.

Αλλά.

Ο Γάλλος δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε γνωστό ότι από την ερχόμενη εβδομάδα, θα είναι σε θέση να επιστρέψει και στα καθήκοντά της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ναι, τι;

«Η μόνη απαγόρευση που υπάρχει είναι να μην εξέλθει των συνόρων του Βελγίου. Είναι κάτι που δεν την ενδιαφέρει και το έχει πει. Μόνο εάν αθωωθεί θα επιστρέψει στην Ελλάδα» σημείωσε ο δικηγόρος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Δημητρακόπουλος επισήμανε πως η Εύα Καϊλή από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει μόλις επιστρέψει στο Ευρωκοινοβούλιο είναι να υποβάλλει ένα αίτημα στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έγινε παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας από την πλευρά των ανακριτικών αρχών.

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος εάν αποδειχθεί πως έχει γίνει παραβίαση της ασυλίας της, τότε όλες οι μέχρι τώρα πράξεις ακυρώνονται. «Έχουμε ισχυρά στοιχεία πως ενώ ασκούσε τα καθήκοντά της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επαρακολουθείτο από τις μυστικές υπηρεσίες του Βελγίου» προσέθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ερωτώμενος για το πότε θα γίνει το δικαστήριο απάντησε: «Θα αργήσει πολύ το δικαστήριο ενώ μπορεί να λήξει η διαδικασία χωρίς να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο, αν τελικά τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν δεν είναι αρκετά για δίκη».