Τον Κουέντιν Ταραντίνο ή τον λατρεύεις ή τον μισείς. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, πάντως, είναι ότι κάθε του ταινία δεν περνάει απαρατήρητη και πως όλοι, άσχετα αν είναι θαυμαστές του ή όχι, θα ασχοληθούν μαζί του. Το ίδιο ισχύει και τώρα, ειδικά αν τελικά αυτό το “θα είναι η τελευταία μου ταινία”, γίνει πραγματικότητα.

Ο διάσημος σκηνοθέτης ετοιμάζει τη μεγάλη του έξοδο, η οποία θα έχει τον τίτλο “The Movie Critic”. Σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγες ώρες στο Deadline αποκάλυψε με περισσότερες λεπτομέρειες ότι η υπόθεση θα επικεντρώνεται σε έναν κριτικό κινηματογράφου στην Καλιφόρνια των ’70s που έγραφε κριτικές σε περιοδικό πορνό. 

Καλά θα πάει αυτό.

via GIPHY

Συγκεκριμένα, ο Ταραντίνο ανέφερε ότι ο κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας θα είναι ένας άνθρωπος που “έζησε πραγματικά”, αλλά δεν έγινε ποτέ διάσημος. Στη συνέχεια έγινε πιο συγκεκριμένος και είπε ότι η ταινία θα διαδραματίζεται στην Καλιφόρνια του 1977 και συνδέεται με μια από τις εργασίες που είχε ο ίδιος ο σκηνοθέτης ως έφηβος, δηλαδή το να βάζει περιοδικά πορνό σε αυτόματους πωλητές. Συγκεκριμένα, στην ταινία το περιοδικό θα ονομάζεται “The Popstar Pages”.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος ο QT, αυτός ο τύπος έγραφε για mainstream ταινίες και ήταν πολύ καλός στη δουλειά του ωστόσο, ήταν εξίσου κυνικός και αγενής, ενώ σταμάτησε να ζει λίγο μετά τα 30 του χρόνια. Επίσης, τον χαρακτήρισε ως δυσάρεστο αλλά δυναμικό και με ενδιαφέρον τύπο.

Ο σκηνοθέτης που λατρεύει το αίμα και τους διαλόγους, έχει σκηνοθετήσει άλλες εννέα ταινίες στο παρελθόν, μεταξύ των οποίων οι διάσημες “Reservoir Dogs”, “Pulp Fiction”, και “Kill Bill”. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η επερχόμενη ταινία θα είναι η τελευταία του. 

Ναι, πονάει αυτό.