Θα μπορούσε κανείς να πει πως η Νεφέλη Μεγκ κάπως ξέφυγε στο πρόσφατο επεισόδιο του Μπούκλα 99, σχολιάζοντας τα εκλογικά αποτελέσματα. Με καφενειακή ομοφοβία και δόσεις κουλτούρα βιασμού «σκότωσε» την ίδια της την προσπάθεια να κάνει τα σχόλιά της για «τα εκλογικά αποτελέσματα και την πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ». Τα συμπεράσματά της τέλος πάντων τόσο για τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές όσο και την τοξικότητα που διαχέεται από τους σχολιασμούς στα προσωπικά μας echo chambers. 

Σχετικά με το βράδυ των εκλογών, η Νεφέλη Μεγκ έκανε το εξής σχόλιο, που μεταξύ μας, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε να εξηγήσει κανείς γιατί είναι χυδαίο: 

«Φήμες λένε, ο Αλέξης, του πήρε πάρα πολλή ώρα να εμφανιστεί στην Κουμουνδούρου, και ως γνωστόν, μάλλον πέρασε -λέω εγώ τώρα- από τον Ευαγγελισμό για ράμματα. Για ράμματα! Δεν άντεξε! (γέλια) Λοιπόν δε σας έχω καλωσορίσει στη Μπούκλα 99…».

Με λίγα λόγια, με χυδαία, ομοφοβικά σχόλια, που έχουν τις ρίζες τους σε εκείνο το κλασικό παραμύθι που όλοι έχουμε ακούσει κάποια στιγμή από έναν θείο που είχε κάποιο γνωστό που ο γνωστός του είχε εφημερία στον Ευαγγελισμό (βασικά, στο Metropolitan) όταν κάποιος γνωστός τραγουδιστής, τραγουδίστρια, αθλητής και τέλος πάντων σελέμπριτι πήγε εκτάκτως για ράμματα σχολίασε την ήττα της αντιπολίτευσης. Αρνούμαστε να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο, δεν γεννηθήκατε χθες. 

Το πρόβλημα μπορεί να ξεκινάει από την πρόθεση να κάνεις ένα τέτοιο σχόλιο, αλλά αναπόφευκτα φτάνει και στην απορία του πώς γίνεται στην εποχή της γυναικείας ενδυνάμωσης, της αντίληψης όλων των παθολογικών τρόπων με τους οποίους η σεξουαλικότητα και η γυναικεία αυτοδιάθεση γίνονται έδαφος για χυδαιότητα, στην εποχή τέλος πάντων που η έμφυλη βία γίνεται αντιληπτή και καταδικάζεται, αυτό το ατυχέστατο -στην καλύτερη- σχόλιο, να μην κόπηκε στο μοντάζ. 

Ακούστε τη φράση στο 3ο περίπου λεπτό: 

Είμαστε στο 2023, και είναι κρίμα τέτοιες φράσεις να ακούγονται. Πόσο μάλλον από γυναίκες.